Title of a News Article

Urfa'da binlerce Suriyeli öğrenci okula başladı!

Urfa'da binlerce Suriyeli öğrenci okula başladı!
banner206

2023-2024 yılı eğitim öğretim sezonu bugün resmen başladı. Tüm yurt genelinde 20 milyona aşkın öğrenci ders başı yaptı. Şanlıurfa'da da ders zilinin çaldığı okullarda Suriyeli öğrencilerin sayısı dikkat çekiyor. 

13 yıldır Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, günlük yaşamlarına burada çoktan alıştılar. Yıllardır bitmeyen savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen sığınmacılar, Şanlıurfa'da, hayata kaldıkları yerden devam ediyor.

Bu süre zarfı içerisinde burada doğup büyüyen Suriyeliler de var. Nüfusları hergün artan Suriyeli çocuklarda bugün ders başı yaptı. İkinci bir vatandaşlık hakları bulunan binlerce Suriyeli çocuk, yerli halkın çocuklarıyla birlikte okullara giderek heyecana ortak oldular.

72 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ OKULA BAŞLADI

Şanlıurfa'da bu yıl 767 bin öğrenci ders başı yaptı. Bunun 71 bini ilk kez okula başlayan birinci sınıf öğrencileri. 24 bin derslik ve 28 bin öğretmen görev yapıyor. 

Resmi kayıtlara göre Şanlıurfa'da 310 bin Suriyeli yaşıyor. Suriyeli ailelerin eğitim yaşına gelmiş olan öğrenci sayısı ise bu yıl 72 bin. Bu rakamla birlikte toplamda Urfa'da ki Suriyeli öğrenci sayısı 110 bin olduğu öğrenildi.

ÜLKELERİNE GERİ DÖNEN 100 KİŞİ!

Öte yandan dönüşlerin de olduğu Suriye'ye Şanlıurfa'dan sadece 100 kişinin geri döndüğü kaydedildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2023, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195