Title of a News Article

Urfa'da bugün karne sevinci yaşandı

Urfa'da bugün karne sevinci yaşandı
banner206

2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. 18 Milyon ilk, orta ve lise öğrencisi bugün karne alarak 3 aylık tatile girdi.

Yurdun dört bir yanında bugün karne sevinci yaşandı. Şanlıurfa'da da binlerce öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline giriş yaptı.

İlk öğretim orta öğretim ve lise öğrencileri için bugün son kez zil kaldı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'da, öğrencilerin sevincini ortak oldu.

Haliliye ilçesinde bulunan Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan ilk okulunda düzenlenen karne törenine minik öğrencilere karnelerini veren Vali Ayhan sınıftaki sıralarda oturup çocuklarla sohbet etti.

Vali Ayhan, derslerinde üstün başarı elde eden öğrencilere plaket takdim ederek başarılar diledi.

Karne dağıtımı sonrası öğrencilerle bir süre vakit geçiren Vali Ayhan, burada eğitimle ilgili önemli mesajlar vererek, 'Bugün alınan karnenin sadece çocukların değil, anne ve babalarının da karnesidir. Çocuklarımızda bir eksiklik varsa bu eksiklikten anne babalarda hissedardır. Zayıf dersleri olan çocuklarımıza kızmıyoruz, İnşallah çocuklarımız bu yaz döneminde çalışarak eksikliklerini giderecekler. Şanlıurfa'nın şartlarını dikkat aldığımızda, gençlik belediyelerimizin ve milli eğitim müdürlüğümüzün destekleriyle güzel bir yaz dönemi geçirecek ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklı olacaklar. Ben buradan tüm öğrencilerimize başarılar diler, güzel bir tatil geçirmelerini temenni ederim.'

Bu arada, Şanlıurfa genelinde toplamda 685 bin 765 öğrenci bugün karne aldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül pazartesi günü başlayacak.

URFASTAR

Resim

Resim

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2022, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195