Title of a News Article

Urfa'da okul servislerine zam yapıldı

Urfa'da okul servislerine zam yapıldı
banner206

Son zamanların en yüksek zamlarından birisini alan akaryakıt, araç sahiplerinin adeta belini kırdı. Servis taşımacılığı yapan diğer araçlarda taşıdıkları öğrenci ve personel firmalarına yönelik ufak bir zam gerçekleştirdi.

Döviz kurunun rekor üstüne rekor kırmasıyla birlikte hayat pahalılığı bir hayli arttı. A'dan Z'ye zamlanan tüketim ürünleri alınamaz hale geldi. İnsan hayatının her alanında etkisini fazlasıyla gösteren zamlar taşımacılık yapan firmaları da ciddi anlamda olumsuz etkiledi. 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da öğrenci taşımacılığı yapan servis firmaları aldıkları karar doğrultusunda taşıdıkları her bir öğrenciye 20 ila 30 TL arasında zam yapmak zorunda kaldı. 

10 TL'yi aşan motorin fiyatlarından sonra yapılan bu zamlar öğrenci velilerine mesaj yoluyla iletildi. Mesafeye göre değişen fiyat tarifelerine eklenen 20-30 TL'lik zammın bile şuan olarak kılpayı kurtardığı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüklerine bağlı trafik şube ekipleri ise, son günlerde servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik sıkı bir denetim gerçekleştiriyor. 'S' plakaya sahip olmayan araçlar yakalandığı vakit hem 7 bin TL yakın para cezası ile çarptırılıyor hemde 61 gün trafikten men ediliyor. Bu uygulama genel anlamda taşımacılığın yoğun olduğu Organize Sanayi Bölgesi istikametinde yapılıyor.

URFASTAR

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195