Title of a News Article

Urfa'da özel okulda skandal!

Urfa'da özel okulda skandal!
banner206

Şanlıurfa’da, özel bir okulda 2. Sınıf öğrencisine hırsızlık damgası vurulması aileyi ayağa kaldırdı. Okulun rehber öğretmeni, kamera kayıtlarının hırsızlık yaşanmadığını göstermesine rağmen küçücük kıza hırsız damgası vurması psikolojik travma yaşanmasına neden oldu. Aile, yaşanan olayı savcılığa taşıyarak suç duyurusunda bulundu. Suçlamada bulunan kişinin rehber öğretmeni olması da ayrıca pes dedirtti.

Sözde hırsızlık olayı, 31 Mart 2022 Perşembe günü Karaköprü ilçesi Maşuk mahallesinde bulunan İlgi Okulları’nda yaşandı. İddiaya göre, 2. Sınıf öğrencisi E.G'nin okulun kırtasiyesine giderek kalem çaldığı ileri sürüldü. Yaşanan bu durum sonrası rehber öğretmeni A.B.A, öğrenci velisini arayarak ‘kızınız okulda hırsızlık yaptı’ demesi üzerine okula çağırıldı. Anne Eda G. ile baba Fatih G., rehber öğretmeni ile yaptığı görüşmede kızlarına yönelik atılan bu suçlamanın doğru olmadığını ve konunun araştırılmasını istedi.

KIRTASİYEDE NELER YAŞANDI?

2. sınıf öğrencisi E.G ve 3 arkadaşı okulun kırtasiyesine gidiyor. Arkadaşlardan biri, kendisine defter E.G ve diğer arkadaşlarına ise kalem almak istiyor. Defter ve kalem alındıktan sonra okulun öğrencilere çıkardığı paralı karttan ödemesi yapılıyor. Ödeme yapıldığına dair doküman ise kayıtlara yansıyor. Bir arkadaşa ise kalem alınmadığı için sınıf öğretmeni B.Ö’ye gidilerek E.G kırtasiyeden kalem çaldı iftirasında bulunuyor. Ardından ise Rehber öğretmeni A.B.A’ya bildiriliyor. Kırtasiyede yaşanan olay güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı ve yaşanan olayda hırsızlık olmadığı kayıtlara geçiyor.

Güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonrası tüm ayrıntıların ortaya çıkması üzerine rehber öğretmeni A.B.A’nın halen E.G'nin hırsızlık yaptığını iddia etmesi üzerine çılgına dönen aile çareyi yargıya taşımakta buldu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Fatih ve Eda G., Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine de yazı yazdıklarını söylediler.

BİR ÖZÜRLE OLAY KAPANACAKTI

Baba Fatih G., güvenlik kamera görüntülerinin her şeyi gösterdiğini ve asla hırsızlık yaşanmadığı ifade ederek, rehber öğretmenlerinin kendilerinden bir özür dilemesi halinde olayı kapatacaklarını fakat bir özrü çok görmesi ve halen ‘kızınız hırsızlık yaptı’ demesi bizleri savcılığına suç duyurusunda bulunmamıza neden oldu.

İNKAR ETTİ!

Okulda defalarda aileye kızınız hırsızlık yaptı diyen rehber öğretmeni A.B.A’nın savcılıkta verdiği ifadesinde ise ‘ben asla hırsızlık yaptı’ demedim dediği öğrenildi.

Baba veli Fatih G., urfastar.com’a yaptığı açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi;

Kızım E.G, 3 arkadaşı ile birlikte kırtasiyeye gidiyor, burada bir arkadaşı kendisine defter alıyor, kızım E.G ve diğerlerine ise birer kalem hediye ediyor ve ödemeyi okulun vermiş olduğu karttan ödemesini yapıyor. Yaşanan o anlar kamera kayıtlarına yansıyor. Fakat rehber öğretmeni A.B.A, tüm bunların apaçık ortada olmasına rağmen kızımıza hırsızlık yaptığını söylüyor. Bizler bu durum karşısında adeta çılgına döndük. Yapılan bu suçlamayı kabul etmiyoruz. Kızımızın bir arkadaşına kalem alınmadı, oda gitti öğretmene bunlar hırsızlık yaptı söylemi üzerine kızımıza hırsızlık damgası vuruldu. Görüntülerin ortada olması, alınan kalemle defterin ödemesinin yapılması ve bu ödemelerin dökümanının olmasına rağmen bizler bir özüre çok görüldük. Bu yüzden savcılığına suç duyurusunda bulunduk. CİMER’e ayrıca yazdık. Okul içerisinde bizlere atılan bu iftiranın karşısında savcılığa çağırılan rehber öğretmeni ise hayır ben Hırsız demedim dedi. Bugün itibariyle kızımın bu okulla ilişkisini kesiyorum.”

Anne Eda G. ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımında şunları ifade etti;

“31.03.2022 tarininde Şanlıurfa İlgi Kolejinde 2 sınıf öğrencisi olan kızım E.G'nin sınıf öğretmeni …. Kendi kullanmış olduğu …. Nolu gsm ile beni arayarak kızınız E.G son ders saatinde arkadaşı ile kırtasiyeye gitmiş ve hırsızlık yapmıştır, okulundan kırtasiyesinden kalem çalmıştır, ben de onu okul herber öğretmeni …. Gönderdim dedi ve ertesi gün için okula görüşmeye çağırdı. Bende kızım okuldan geldiğinde kızımla konuştum olayın olmadığını kalemi, arkadaşının kendisine hediye aldığını ve ücretini ödediğini anlattı. Olayı aynı şekilde rehber öğretmeni …. ‘a da anlattığının fakat öğretmenin kendisine inanmayıp arkadaşıyla birlikte kızımı kantin götürüp alınan kalemi zorla iade ettirdiğini ve kendilerine zorla kırtasiyeciden özür dilettiğini anlattı. Öğretmeni …. Arayıp olayı kızımın anlattığı gibi anlattımında da ortada bir var iki çocukta cezalandırılmalı demiştir. Hiçbir araştırma yapmadan kızımı kızımı hırsız etiketi ile etiketlemiş ve psikolojik olarak kızımın eğitim hayatından derin yara açmıştır. Biz olayı araştırdığımızda kırtasiye ödeme çıktısına ulaştığımızda kızımın arkadaşının kalemin parasını ödenerek aldığı açıkça ortadadır. Biz 1 Nisan 2022 yani olayın hemen akabinde okula rehberlik öğretmeni ile görüşmeye gittiğimizde rehber öğretmeni hâla kızımıza hırsız atfında bulunarak eşim Fatih Gülcemal ve bana; bakın açında kamerayı izleyin izleyince göreceksiniz diyerek tepkisel yaklaşmaya devam etmiş ve yaptığı yanlışı bile bile ne bizde ne de kızımızdan özür dilememiş, kızımın psikolojinde derin bir iz açmıştır. Anne ve babası olarak bizlerde gururunu kırmıştır. Olay hakkında gereğinin yapılmasını bu yapılan yanlışın düzeltilmesini ve yaptırım uygulanmasını sizden bir anne olarak önemle rica ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2022, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195