Title of a News Article

Urfa'da sıfır atık projesine destek verildi

Urfa'da sıfır atık projesine destek verildi
banner206

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay 81 ilde başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da destek verdiği 'sıfır atık' projesine Şanlıurfa'dan da destek geldi. Eyyübiye İlçesine bağlı kırsal Altınbaşak Mahallesine atık malzemelerden oluşan bir kütüphane inşa edilerek kullanıma kazandırıldı.

Altınbaşak Ortaokulu Müdürü Müşerref Kaya idaresinde okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından inşa edilen kütüphanenin açılışı dün gerçekleşti.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Eyyübiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılan bu projeye destek verdiler.

Şanlıurfa'da, 7 noktada Sıfır Atık projesine destek verildi. Bunlardan birisi olan Altınbaşak Ortaokulu Kütüphanesinin kurulumu için toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlendi. Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, kağıtlar, kasalar, kutular, lastikler, dolaplar, kablo makaraları, ipler ve tekstil malzemeleri; sıfır atık projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanelerde kullanılmaya başladı. 

Altınbaşak Ortaokulu Sıfır Atık Kütüphanesinin açılışına; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Gençlik Spor İl Müdür vekili Emrah Yaşar, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, İlçe Müftüsü Adem Dobur ve davetliler katıldı.

Açılışta bir selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Müşerref Kaya, 'Bugün Sıfır Atık kütüphanemizin il açılışı okulumuzda gerçekleşti. Açılışımıza teşriflerinden ötürü Vali Yardımcımız Yasin Akgül'e Kaymakamımız Kudret Kurnaz'a İl Millli Eğitim Müdürümüz Fevzi Kurt' a Genclik Spor Il Mudur Vekili Emrah Yaşar'a İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Demir' e İlçe Müftümüz Adem Dobur'a İl MIlli Eğitim Şube Mudurlerimiz Nilgün Müjdeci ve Ramazan Korkut'a, ilçe Milli Eğitim Şube müdürlerimiz Hasan Acaboga ve Ali Karabulut'a ,Gençlik Spor İl Şube Müdürü Emrah Özçelik'e Buyuksehir Çevre Koruma Müdürü Mehmet Demir'e kurum müdürü arkadaşlarımıza katılımları için teşekkürlerimizi arz ederim' dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195