Title of a News Article

Urfa Milli Eğitim'de neler oluyor! İddialar vahim..

Urfa Milli Eğitim'de neler oluyor! İddialar vahim..
banner206

2019 yılında Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü olan İ.Y tarafından M.K’nin Sosyal Bilimler Lisesine müdür yardımcısı olması Ali Tutluoğlu’ndan isteniyor. Tutluoğlu tarafından yerine getirilemeyen talimat daha sonra İl Eğitim Müdür Yardımcısı A.Y’un kendisine soruşturma açmasına yol açıyor.

Yaşanan bu süreçlerden sonra Tutluoğlu hakkında soruşturma silsileleri başlıyor.

KAOS BÜYÜYOR!

M.K’nın müdür yardımcısı yapmayan Tutluoğlu kendisine yönelik açılan soruşturmadan yüzü ak bir şekilde çıkınca yeni bir soruşturmayla karşı karşıya kalıyor.

İlk soruşturmadan kurtulan Ali Tutluoğlu, daha sonra Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından bir soruşturmaya maruz kalıyor.

İddiaya göre M.V.K, Tutluoğlu’nun görev yaptığı Sosyal Bilimler Lisesinde okuyan M.C.Ç’nın velisini Şanlıurfa İl Eğitim Müdürlüğüne çağırarak Tutluoğlu’ndan şikâyetçi olmasını istiyor.

Buradan bir netice alamayan Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K bu sefer daha önce kapanan bir soruşturmayı tekrar açarak S.G isimli müfettişe veriyor.

İŞE GİTMEYEN İŞÇİ MEVZUSU!

Ali Tutluoğlu, 7 yıl işe gitmeyen daimi işçi olan E.A’ü işten çıkarmasıyla yeni bir soruşturmayla karşı karşıya kalıyor. Açılan soruşturma bir önceki soruşturmanın müfettişi olan S.G’ye veriliyor. Tutluoğlu’na açılan soruşturmalar artarken Şanlıurfa İl Eğitim Müdürlüğünde Tutluoğlu’nu zorda bırakacak hamleler gelmeye devam ediyor.

BALDIZ VE YEĞEN ATAMASI

Ali Tutluoğlu açılan soruşturmalar ile boğuşurken Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından Ali Saip Ursavaş, Anadolu Lisesinde Biyoloji öğretmeni olan baldızı A.Y ve Eyyübiye Yakup Kalfa Ortaokulu’nda rehberlik öğretmeni olan yeğeni V.K’nın Sosyal Bilimler Lisesi’ne alınması talimatı veriliyor.

Verilen talimatı ilk seferinde reddeden Tutluoğlu, maruz kaldığı baskılardan dolayı verilen ikinci talimat ile bahsi geçen yeğen ve baldızı Sosyal Bilimler Lisesi’ne aldırıyor.

GÖNDERİLEN BÜTÇE NEDEN HARCANMADI

Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K ile aralarındaki buzları erittiğini düşünen Tutluoğlu, bu sefer Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen bütçenin tamamının harcanmamasından dolayı bir soruşturmaya daha maruz kalıyor. İddiaya göre Tutluoğlu, okul ihtiyaçları kadar bütçeyi harcayıp geri kalanını da Milli Eğitim Bakanlığına tekrar geri yolluyor.

TUTLUOĞLU SÜRGÜN EDİLİYOR!

Hakkında üst üste açılan soruşturmalardan dolayı Sosyal Bilimler Lisesi müdürü olan Ali Tutluoğlu, geçici görevlendirmeyle Borsa İstanbul Anadolu Lisesine idareci olarak gönderiliyor.

Borsa Anadolu Lisesinde aynı sorunlar ile boğuşan Tutluoğlu, 28 Haziran 2022 tarihinde görev yaptığı okula S.K isimli idareci tahin ediliyor. Bir okulda iki idarecinin olmasının doğru olmadığını söylemek için İl Eğitim Müdürlüğüne giden Tutluoğlu, İl Eğitim Müdür Yardımcısı A.Y tarafından rapor al talimatı aldı. Talimatı yerine getiren ve yaşanan sorunun giderilmesi için beklemeye koyulan Tutluoğlu, bu sefer görev yerine gitmediği gerekçesiyle hakkında bir soruşturma daha açıldığını gördü.

Yaşanan sorunlardan uzaklaşmak için Tutluoğlu il dışına tayinini istemek zorunda kaldı.

Ali Tutluoğlu’na karşı yerel soruşturmalar devam ederken Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından Tutluoğlu bakanlığa şikâyet edildi.

BAKANLIKTAN BALIKESİR’E ÇIKARMA

Açılan soruşturmalardan dolayı tayin istemek zorunda kalan Tutluoğlu, Balıkesir İvrindi Şehit Fatih Tomuşoğlu Anadolu Lisesi’ne idareci olarak atandı.

Görev yaptığı okula bakanlık tarafından gönderilen müfettişler Tutluoğlu’na karşı açılan soruşturmada Tutluoğlu’nu haklı buldu.

AYNI MÜFETİŞE 5 DEFA AYNI DOSYA İADE EDİLDİ

Sosyal Bilimler Lisesi’nin müdürü olan Ali Tutluoğlu, iddiaya göre aklandığı bir soruşturmanın dosyası K.Y isimli müfettişe 5 defa iade edilmiş ve Tutluoğlu’nun ceza alması için müfettişe yoğun baskılar uygulanmıştı.

KOMPLO KURANLAR CEZA ALDI!

Sosyal Bilimler Lisesi’ne geçici olarak gönderilen ve müdür yardımcısı olan M.D ve S.C yapılan soruşturmalar sonucunda Ali Tutluoğlu’na komplo kurdukları iddiasıyla cezaya çarptırıldı.

İddiaya göre Müdür yardımcısı M.D müdürü şikayet etmeleri için öğrencileri zorlamıştı.

FEVZİ KURT’ÜN ROLÜ

İsmail Yapıcıer’in yerine Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Fevzi Kurt, iddia göre Ali Tutluoğlu’na soruşturma açan müfettiş K.Y’e Tutluoğlu’na neden ceza vermiyorsun diye ikazda bulundu.

İL EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE HAKARET İDDİASI

Yaşanan deprem ve sel felaketinden dolayı memleketine dönen Ali Tutluoğlu, görev yerini öğrenmek için gittiği Şanlıurfa İl Eğitim Müdürlüğünden iddia göre; Teftiş Kurulu Başkanı M.V.K tarafından” bende seni adam zannettim iyilik yaptım” hakaretiyle karşılaştı.

Haber: Mehmet Kırvar- ogretmenlericin.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142