Title of a News Article

Urfa'nın kanayan yarasına neşter vuruluyor

Urfa'nın kanayan yarasına neşter vuruluyor
banner206

Şanlıurfa'da "eğitim öğretimde fırsat" projesinin lansmanı yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kentin en büyük sorunlarından birisi olan eğitime ciddi projelerle neşter vurmaya devam ediyor. Vali Ayhan'ın öncülük ettiği kitap okuma projesi sayesinde 13 ilçeye 10 bin kitap gönderiliyor. 

eğitim öğretimde fırsat lansman toplantısına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, BŞB vekili Ahmet Kaytan, Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, il jandarma komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, ilçe kaymakamları, Belediye başkanları, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler tarafından dağıtılan kitaplar okundu.

Kitap okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt program hakkında bir konuşma yaptı.

Müdür Fevzi Kurt şunları söyledi, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir nesil yetiştirmenin sorumlusu saydığı öğretmenlere seslenirken söylediği “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu nedenle “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Veciz sözü ufuk açan, yol gösteren ve hemde eğitici yönüyle çok kıymetlidir.

Güney Afrika'da bir üniversitenin girişindeki yazı;

 Bir ülkeyi yok etmek için atom bombasına veya uzun menzilli füzelere ihtiyaç yoktur, Bunun için eğitim seviyesini düşürmek ve kopya çekilmesine müsade etmek yeterlidir. 

Bunun sonucunda; -Hastalar DOKTORLARIN elinde can verir, Binalar MÜHENDİSLERİN elinde çöker, Para EKONOMİSTLERİN elinde kaybolur, insanlık AKADESMİYENLERİN elinde ölür, Adalet HAKİMLERİN elinde kaybolur. Eğitimin çökmesi bir ulusun çöküşüdür...

Çinliler barış içinde yaşamaya karar verdiklerinde büyük çin seddini inşa ettiler. Yüksekliğinden dolayı hiç kimselerin tırmanamayacaklarını düşündüler, fakat inşasından sonraki yüz yılda Çinliler üç misli daha fazla işgale uğradılar. Düşman piyade askerlerinin hiçbir zaman duvara tırmanma yada duvara dahletmeye ihtiyaçları olmadı. Çünkü her zaman muhafızlara rüşvet verdiler ve kapılardan girdiler. Çinliler yüksek ve kalın duvarlar inşa etmişlerdi, fakat duvar muhafızlarının karakterlerini inşa edememişlerdi. Her şeyin inşasından önce insanın ihya ve inşası önce gelmektedir. Yeni neslinde bugünkü ihtiyacı işte budur.

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli amacı ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı iyi insan ve iyi vatandaş olarak yetiştirmektir. Öğrencilerimizin değişen dünya koşullarına uyum sağlayarak, içlerindeki heyecanı kaybetmeden öğrenmelerini, keşfetmelerini sağlamak, onlara parlak bir gelecek ve müreffeh bir ülke bırakmak için tüm eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizi merkeze alarak çalışıyor ve onların günümüzün gerektirdiği donamıma sahip bireyler olması için gayret gösteriyoruz.

Öğrencilerimizin yetenekli, becerikli ve kendi kendini yönetebilir olmalarına, millî, manevî, insani, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarını inşa eden fertler olmaları, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, akl-ı selim, kalbi selim ve zevki selim, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmeleri en önemli görevimizdir. Şanlıurfa ili genelinde okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, her öğrencinin okuluna gitmekten mutluluk duyacağı yapılanma için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bilgiye kolay ulaşabilen, hızlı öğrenen, refleksi kuvvetli, teknolojiyi üreten, buluş yapabilen bir jenerasyonu ülkemize kazandırmak tüm projelerimizdeki temel hedefimizdir.

Çocuklar ve öğretmenler arasındaki ilişkinin karşılıklı saygı ve işbirliği temelinde oluşturulduğunda çocukların sosyal ve akademik olarak daha iyi geliştikleri bilinmektedir. 

Okullarımızda sınıf içi ve ders dışı etkinliklerle bir kurum kültürü oluşturarak Öğretmenlerin, sınıfın sosyal yapısını güçlendirmek için çocukları desteklemelerine, öğrencilerin sınıf içindeki öğrenme tecrübelerini planlamalarına yardımcı olmalarına ve çocukların keşfetmeleri ve problem çözmeleri için bol miktarda imkanlara sahip olanaklar oluşturmak projelerin gerçek gayesidir.

Bakanlık temelli ve ilimiz özelinde Valiliğimizin himayelerinde gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimiz Ar-Ge ekibimiz tarafından öğrencilerimizin hem bilimsel hem de sosyo kültürel gelişimlerini tamamlamaları adına planlanmakta ve yürütülmektedir. Hayalleri ve ufku sınırlarımızı aşan bir nesil yetiştirmek üzere hayata geçirdiğimiz projelerle Şanlıurfa'nın merkezinden en uzak beldesine kadar öğrencilerimizin elini tutmaya, yüreğine dokunmaya gayret ediyoruz. Tüm öğrencilerimizin temiz, güvenli ve eşit şartlarda eğitim almaları için tüm birimlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırsaldaki ve şehir merkezindeki tüm öğrencilerimizin sosyal ve akademik takiplerinin yapılması noktasında bugün sunumunu gerçekleştireceğimiz “FIRSAT” projemizde yapmakta olduğumuz tüm projelerimizin detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Unutmayalım ki gençlerimiz bugünün itici gücü, yarının ise güvencesidir. Gençlik, milletlerin sahip olduğu en büyük hazinedir ve ülkemiz bu hazineye diğer ülkelere kıyasla fazlasıyla sahiptir. Biz eğitimcilere düşen ise yüreğine dokunduğumuz her çocuğa, rüyalarının peşinden gitme cesaretini ve kararlılığını aşılamaktır. Yarının Türkiye'sine yön ve şekil verecek olan evlatlarımızı yetiştirirken hedefimiz vatanımızı, küresel başarı hikâyelerinin çıktığı bir ülke haline getirmektir.

Bir Kızılderili sözü; Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Sana uymayabilirim. Yanımda yürü ki böylece seni görebileyim, böylece ikimiz eşit oluruz.

Bu anlamda bugün tanıtımını gerçekleştireceğimiz “FIRSAT” projemizin başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere eğitimle ilgili çalışmalarımızda bize destek olan tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Valimize eğitime ve öğretmene verdiği değer ve şehrimizin eğitim hayatına dokunma adına projelerimizde bizlere sunduğu destek için tekrar teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan eğitim öğretimde fırsat projesi hakkında konuştu.

Ayhan, lansman  şunları ifade etti;

"İnsanı eşrefi mahlukat, yani yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir anlayışla, bu şehirdeki insanlarımıza katkı sunmak için, her geçen gün daha da artan bir şevkle çalışıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki, insan faktörü bir ülkenin sahip olduğu en değerli varlıktır. Ülkeyi altınlar, petroller kurtarmaz yalnızca. 

Bir ülkenin yüksek gelişmişlik seviyesine çıkabilmesi, günümüz dünyasında; bilgiden, eğitimden, teknolojiden ve bunlara sahip vizyonlu insanlarının var olmasından geçmektedir. 

Ülkedeki mevcut insan kaynağının bu tarz beceri seviyesi geliştirilmeden, kalkınmış ülke olmak mümkün değildir. Böyle geniş bir perspektiften bakarak eğitim hususunun önemini düşünmek gerekiyor…

Bu anlayış, eğitim konusunu şehrimizde en öncelikli noktaya koymak adına oldukça yeterli bir argüman. 

‘’Ağaç yaşken eğilir’’ demiş atalarımız. 

Bizler de; bu ülkeyi aydınlık yarınlara götürecek vizyonlu insan kaynağını, küçüklükten itibaren düzgün bir şekilde eğitmeliyiz. Aksini yapıp da çeşitli dertlere düçar olmaya lüzum yok. Tedbirimizi alalım. 

Aileden başlayıp okulla taçlanan ve toplum hayatının diğer unsurlarıyla zenginleşen eğitim sürecini, evlatlarımız için en verimli şekilde düzenleyip kullanmalıyız. 

Bir toplumun aydınlanmasındaki en büyük pay, o ülkenin evlatlarındadır. Evlatlarımızı, nakış nakış işleyerek yetiştirmeliyiz. 

Evrensel değer ilkelerinin tümüne vakıf, milletine ve kendi değerlerine gönülden bağlı, hoşgörülü, saygılı, çalışkan bir gençliğe sahip olan bir ülkenin elbette geleceği de aydınlık olacaktır.

Ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına bu denli önem arz eden evlatlarımıza, eğitim noktasında elimizden gelen her türlü imkânı sunmayı da kendimize yüce bir görev bildik. 

Bu uğurda birçok projeyi hayata geçirdik. Fırat’ın Çocukları olsun, Urfa Okuyor projesi olsun, hepsi çok güzel bir şekilde ilerliyor. 

‘’Fırat’ın Çocukları Takımına Sahip Çıkıyor’’ projesinde Şanlıurfaspor’un maç günlerinde bir araya geldiğimiz evlatlarımızın gözündeki o heyecanı, o memnuniyet duygusunu görüyorum ya, işte o benim için dünyalara bedel…

Bu şehirde 747 Bin öğrencimiz var. Ülkemizin en genç nüfusuna sahip iliyiz. Pırıl pırıl gençliğe sahip bir şehir burası.

Bu evlatlarımızın elinden tutarsak, onlara çeşitli imkânları verirsek, inanıyorum ki çok ama çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. Düzenli sulanan, bakımına imtina edilen her çiçek, tüm coşkusuyla açar. Yeter ki hayatımızdaki en güzel çiçek olan evlatlarımıza bu imkânları tanıyalım.

Millî Eğitim Müdürlüğümüzün tanıtımlarını yapacağı çok sayıdaki projelerimizle hem akademik hem de sosyal anlamda, evlatlarımıza çeşitli imkânlar yaratacağımıza inanıyorum. 

Onlar görülmek, duyulmak ve sahip çıkılmak istiyorlar. Her birine öncelikle bizler sahip çıkacağız…

Aramızda öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimize de bir iki kelâm etmeden sözümü bitirmek istemem. 

Bir anekdotta anlatılmıştı; öğrenci, hocasına mektup yazar ve girişinde şöyle der: “Memba-ı feyzu ilmu bereketli Hocam.” 

Öğrenci burada, hocasına feyzin ve ilmin kaynağı nazarıyla bakıyor.

Öğrenci talebe olarak orada yerini alıyor, çünkü kendisi talep eden. 

Hoca da muallim, ilmi bizzat veren. Kime? Talep edene…

Evlatlarımız öğretmenlerimizden bilgiyi, şefkati, sevgiyi talep ediyor. Öğretmenlerimizin de en sıcak şekilde çocuklarımızı sarıp sarmaladığını biliyorum. Bunun için eğitim camiamıza teşekkür ediyorum.

Yeni projelerimizle, çalışmalarımızla, gayretimizle, çocuklarımıza ulaşacağız ve bütün eğitim paydaşlarımızla yarınlarımızı nakış nakış işleyeceğiz İnşallah. 

Projelerin oluşturulma safhasında fikirleriyle destek sunan, işin mutfağında ve sahada emek harcayan tüm paydaşlarımızı tebrik ediyorum. 

Güzel günlerde, güzel vesilelerde buluşmak dileğiyle…

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2022, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195