Title of a News Article

Urfa Teknokent'ten büyük destek...

Urfa Teknokent'ten büyük destek...
banner206

Harran Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, Şanlıurfa ve bölge illerindeki teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini destekleyen Şanlıurfa Teknokent, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan bir program kapsamında Bireysel Genç Girişimcilere (BİGG) hibe desteği sağlayacak.

Şanlıurfa Teknokent tarafından Bireysel Genç Girişimci programına dahil olan firmalara, 12 ay boyunca kira ve aidat ücretlerine %50 indirim uygulanacak. Bu destekle; Harran Üniversitesi'nin yeni yönetim vizyonu ile Şanlıurfa Teknokent bünyesinde öncü bir uygulama ve destek mekanizması ilk kez hayata geçirilmiş olacak.

Şanlıurfa Teknokent, BİGG firmalarına desteğini arttırarak sürdürüyor

TÜBİTAK 1512 BİGG Girişimcilik Destek Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek işletmelere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri desteklenecek. Böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa bölgesinde başvuruların arttırılması ve girişimcilik ekosistemine katkı sunulması amacıyla Şanlıurfa Teknokent ve uygulayıcı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Teknokent işbirliğinde TÜBİTAK 1512 BİGG tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Ayrıca bu konunun daha fazla kitlelere ulaştırılması ve içeriğinin daha fazla anlaşılabilir olması amacıyla Şanlıurfa Teknokent’te 23 Mayıs Salı günü 10:00-16:00 saat aralığında TÜBİTAK 1512 BİGG konusunda geniş katılımlı, mentör destekli bir çalıştay etkinliğinin yapılması planlanıyor.

Şanlıurfa Teknokent’in bölge sanayisi ve teknolojisinin lokomotif güçlerinden biri olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “Şanlıurfa ve bölge illerinde yaşayan iş fikri sahibi girişimciler Şanlıurfa Teknokent’te kolay ve hızlı Genç Girişimci firma desteği temin edebilecekler. Bu sayede Güneydoğu Anadolu bölgemizde teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerinin artması, teknoloji tabanlı işletme sayısının çoğalması ve sonuç olarak bölge ekonomisine daha fazla önemli katkıların sunulması mümkün olacaktır. Tüm girişimcilerimizi, 23 Mayıs Salı günü düzenleyeceğimiz çalıştayımıza ön başvuru yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195