Title of a News Article

Urfa'da kaç Bin öğrenci karne alacak?

.

Urfa'da kaç  Bin öğrenci karne alacak?
banner206

Şanlıurfa’da yarın 608 Bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline girecek. Ayrıca Urfa’da eğitim gören 56 Bin Suriyeli öğrenci de karne sevinci yaşayacak.

 

OSMAN KAYA

Okul öncesinde 1 milyon 181 bin 143, ilkokulda 5 milyon 360 bin 703, ortaokulda 4 milyon 873 bin 431, ortaöğretimde 4 milyon 244 bin 699 öğrenci ile açık öğretim okullarında okuyan öğrenci dahil olmak üzere 17 milyon 535 bin 236 öğrenci yarın yarıyıl tatiline girecek.

Bakanlıkta görev yapan 985 bin 362 öğretmen de yarıyıl tatili yapacak. Şanlıurfa’da da 608 Bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline girecek. Ayrıca 56 Bin Suriyeli öğrenci de karne sevinci yaşayacak. Urfa’da görev yapan 24 Bin 500 öğretmen de karne dağıtımından sonra tatile çıkacak.

Bu arada Haliliye İlçesine bağlı Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlenecek. Törene Vali İzzettin Küçük, Milli Eğitim İl müdürü Metin İlci de katılacak.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN İLCİ´ NİN YARIYIL TATİL MESAJI

“Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

 2015-2016 Eğitim öğretim yılının 1. Kanaat dönemini bitiriyoruz. Hiç şüphe yok ki; başlangıcı olan her şeyin bir sonu da vardır. Bu dönemin mutlu ve huzurlu bitirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.

Değerli Meslektaşlarım,

Dünyanın en şerefli ve ağır görevini ifa etmektesiniz. İlimizin, ülkemizin kalkınması, refaha kavuşması ve sevgili çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması için gecenizi gündüzünüze katarak çalıştığınız için hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Muasır medeniyet yolundaki yolculuğumuzun en önemli destekçisi hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Bu yoldaki tüm çabalarınız takdire şayandır.

Kıymetli Veliler,

Öğrencilerimizin notları ne olursa olsun onlar bizim ömür boyu çocuklarımız olarak kalacaklardır. Çocuklarınızın okuması için elinizden geleni yaptığınızı biliyoruz. Ancak her öğrencinin çok başarılı olması pek mümkün değildir. Bu sebeple çocuğunuzun karnesini değerlendirirken onu bir başkasıyla kıyaslamayın. Bu kıyaslama onu başarılı kılmayacaktır. Karnedeki notlar öğrencinin, öğrenip öğrenmedikleriyle ilgilidir.  İkinci yarıyılda yapılabilecekleri birlikte konuşmanız öğrencimizin başarısı için daha önemli olacaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Sizler geleceğimizin teminatısınız, gelecekte yaşanılabilir yarınlar sizin başarılarınıza bağlı olacaktır. Bu sebeple kendinizi asla küçük görmeyin. Sizler yarının öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, savcıları yani geleceğe yön veren değerli şahsiyetleri olacaksınız.

Bu tatil döneminde bol bol kitap okuyun, sevdiklerinize zaman ayırın, eksikliğini gördüğünüz dersler için yeni planlar yapın.

Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Hepinize iyi tatiller diler, sevdiklerinizle huzur ve mutluluk dolu günler dilerim..

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195