Title of a News Article

Urfalı Eczacı Satış, Bakan Özer'i ödüle layık gördü!

Urfalı Eczacı Satış, Bakan Özer'i ödüle layık gördü!
banner206

"Milli Eğitim Bakanı Özer’in ortaya koyduğu vizyon ve paylaştığı projeler beni gelecek için umutlandırdı'

Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) Başkan Yardımcısı Şanlıurfalı Eczacı Sinan Satış, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Ak Parti iktidarları dönemindeki en başarılı, en cesur, en liyakatli ve en devrimci eğitim bakanı olduğunu söyledi.

DESAM’ın Şanlıurfa buluşmasında ‘Eğitim ve sağlık” temalı oturumda konuşan DESAM Başkan Yardımcısı Sinan Satış, şunları kaydetti;

Eczacıyım ve aynı zamanda bir iş adamıyım. Sağlık sektöründe iş yapıyorum ve bir stratejistim. Eşim akademisyen bir doktor. Ancak ben önce bir babayım. Eşim de önce bir anne. İki tane çocuğumuz var. Ve en önemli işimiz, en değerli mesaimiz çocuklarımızın geleceğini planlamak. Çocuklarımıza aydınlık bir istikbal sağlamak en büyük hedefimiz. Tüm çocukların nitelikli ve çağdaş bir eğitim alabilmesi en önemli isteğimiz ve ilgi alanımıza giren en kıymetli husus bu.

ALANINDA UZMAN VE YENİLİĞE AÇIK BİR BAKAN!

Bu yüzden eğitim sistemimizde olan bitenleri ve eğitimde yapılanları dikkatle izliyorum. Eğitim sistemimizle ilgili büyük itirazlarım ve ciddi endişelerim bulunuyor. Cumhuriyet tarihimize bakıyorum tam 64 milli eğitim bakanı gelmiş geçmiş. 100 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımızda ortalama bir buçuk yılda bir bakan değişmiş görünüyor. Bunların 8 tanesi Ak Parti iktidarı döneminde görev yapmış. En uzun görev yapan milli eğitim bakanı Hasan Ali Yücel ve arkasından Hüseyin Çelik geliyor. Ancak geriye doğru baktığımızda Hasan Ali Yücel gibi hafızalarımıza kazınmış, yaptığı büyük devrimler ve yıllarca hatırlanan önemli hizmetler yapan birkaç bakan aklıma geliyor. Bunlardan birisi de mevcut bakan Mahmut Özer’dir. Kendisine kamuoyunun açtığı düşük krediye rağmen önemli işler ve mühim devrimler gerçekleştirmiştir. Son derece realist bir değerlendirmeyle ifade etmeliyim ki kendisi bir buçuk yıllık bakanlığı döneminde bile eğitim sisteminde kalıcı devrimler yapmış ve tüm eğitim paydaşları için çok değerli projelerini hayata geçirmiştir. Alanında uzman ve yeniliğe açık kimliğiyle eğitim sistemimizin ihtiyacı olan yapısal reformları gerçekleştirecek kimliğe sahip Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile ülkemizi aydınlık yarınların bekliyor. Buna inanıyorum…

SESSİZ SEDASIZ BÜYÜK DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ!

Veriye dayalı eğitim, yapay zekâ, BlockChain kullandığı kavramlar. Bugün milyonlarca öğrenciye okullarımızda ücretsiz kahvaltı veriliyor ve bu uygulama gittikçe yaygınlaşacak. Ben Köy okullarının açılmasını köy sosyolojisinin gelişimi için çok değerli görüyordum ki Bakan Özer bu konuda da çok cesur politikalar hayata geçirdi. Öğretmenlik mesleğine getirilen başöğretmen, uzman öğretmen gibi kariyer uygulaması da hem öğretmenlerin maaşını ciddi oranda iyileştirmiş oldu hem de öğretmenlik mesleğinin saygınlık ve insicamını yükseltmiş oldu. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi konusunda da büyük adımlar atıyor. Başarılı öğrencilere ve yoksul aile çocuklarına verilen burs ve yardımlarda da ciddi iyileştirmeler gerçekleştirdi. En son hayata geçirdiği derslercepte mobil uygulaması bile başlı başına büyük bir başarı ki bu sayede öğrenciler öğrendikleri konuları pekiştirmeleri, varsa öğrenme kayıpları ve eksiklerini gidermeleri için harika bir hizmet. Bunun gibi onlarca irili ufaklı projeleriyle, yepyeni uygulamalarıyla bakan Özer, eğitim sistemine dönük inancımızı, güvencimizi artıracak işler yapıyor, sessiz sedasız sinerjik dokunuşlarıyla. Göreve başlar başlamaz yapılan olumsuz dezenformasyonlara rağmen bakan Özer hem eğitimciler hem de ebeveynlerin umudu oldu. Artık tüm eğitim camiası bakan Özer’in bakanlığını sevinçle karşılamaya başladı.

VİZYON VE PROJELERİYLE EĞİTİM ADINA İLK KEZ UMUTLANDIRDI!

Bakan Özer hem ebeveyn hem eğitimci hem de öğrenci tarafından eğitim sistemine bakıp değerlendirmelerini çözüm odaklı yapabiliyor. Teknolojiyi yakından takip ediyor, eğitim sistemindeki sorunların farkında ve otantik çözüm önerileri var. Bir buçuk yıllık bakanlığına dönük izlenimim çok olumlu. Şeffaf, açık ve samimi bir dili var. Ortaya koyduğu vizyon ve paylaştığı projelerle beni gelecek için umutlandırdı. Eğitimdeki yıllanmış sorunları bir bir çözeceğine inanıyorum.

ESKİMİŞ ve ŞAİBELİ BÜROKRATLARDAN KURTULMALI!

Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer’in eskimiş ve yıpranmış kadrolardan ve şaibeli bürokratlardan kurtulması gerekiyor. MEB'in teşkilat yapısını ve yürütme mevzuatlarını ivedilikle değiştirmesi gerektiğini aksi takdirde örgüt yapısı değişmeden MEB'de iş yapmasının, yaptığı işten olumlu sonuçlar almasının zor olduğunu söylemek istiyorum. Hantallıktan ve bürokrasiden, eskimiş, statükocu, erkek egemen ve beceriksiz MEB bürokratlarından ve yaşlı taşra yöneticilerinden kurtulmanın yolu örgütün yapısını değiştirmekten ve küçültülerek etkinleştirilmesinden geçiyor. Birde eğitimi içinden çıkılmaz hale getiren ve şaibeli işlere bulaşan, örneğin FATİH Projesinin muhataralı MEB bürokratlarından hesap sormasını bekliyorum ki bu hem eğitime olan hem de kendisine olan inanç ve güvencimizi tazeleyecek ve güçlendirecektir.

SAYIN ÖZER’İ EĞİTİM ONUR ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİYORUM!

Artık öğrencilerin gözlerinin içi parlıyor: Tanıdığım birçok veli "Çocuklarımızın geleceğine dair umutlarımız arttı" diyorlar. Ben de bakan Özer’in özenli, eğitici ve ders verir nitelikteki duruş ve politikalarından çok memnunum. Uzun yıllar sonra ilk kez eğitim için heyecanlandım. İnşallah eğitim sisteminin kangren sorunları bir bir çözülür ve dünyanın en kaliteli, en muasır ve en özgün bir eğitim sisteminin sahibi bir ülke oluruz ve eğitim sistemini ihraç eden bir ülke, büyük ve güçlü ve muasır Türkiye oluruz. Bu anlamda sessiz sedasız bir şekilde ve reklama kaçmadan işin yapan bu cesur adama, bakan Özer beyefendiye destek lazımsa hazırız. Hülasa bu babda Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’i DESAM’ın 2023 eğitim onur ödülüne öneriyorum.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2023, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195