Title of a News Article

Urfalı öğrenci Merve, Bakanlığı projesine aday oldu

Urfalı öğrenci Merve, Bakanlığı projesine aday oldu
banner206
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği ‘Temsilci Genç’ seçimlerine Şanlıurfa’dan Harran Üniversitesi öğrencisi Merve Kaya’da aday oldu.

2021 Şanlıurfa temsilci genç adayı Merve Kaya’nın hazırlamış olduğu temsilci aday klibi, kendisini ve yeteneğini anlatmaya yetiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan ‘Temsilci Genç’ nedir, neyi amaçlıyor?

Temsilci Genç; Üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisans üstü programlarında okuyan, temsil yeteneği olan, gençlik çalışmalarında aktif katılım sağlamayı hedefleyen, sportif/kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, ahlaki açıdan çevresine örnek olabilecek 18-25 yaş aralığında yer alan gençleri ifade etmektedir.

Kaya, temsilciliği isteyen gönüllü biri olarak kendini tanıttı.

Şanlıurfa’yı gururla temsil etmek isteyen Merve Kaya, kimdir?

“Bendeniz, Merve KAYA.

Harran Üniversitesi Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencisiyim. Uluslararası Öğrenci Kulübünün kurucusu ve aynı zamanda başkanıyım. Şanlıurfa’nın tanıtımını temsilci ve bizleri takip eden arkadaşlarıma yapmayı planlıyorum. Yaptığımız çeşitli faaliyetleri ve her türlü projeleri yeni kuşağa sunmayı amaç ediniyorum.

Şanlıurfa tarih boyunca, coğrafi konumu nedeniyle birçok uygarlığın, devletin ve beyliklerin ev sahipliği yaptığı ve bunun sonucunda kültürel, tarihsel mirası olan bir ildir. Şehr-i Peygamberler unvanıyla tanınan Şanlıurfa, tarihiyle zengin, doğal ve kültürel çeşitliği de bünyesinde barındırmaktadır. Türkiye’nin en büyük yedinci ili olarak kabul edilen şehir aynı zamanda insanlık tarihinde de yeri ve konumu olarak da paha biçilemez öneme sahiptir.

Türk, Kürt, Arap, Zaza vb etnik kökenli insanların barış içinde bir arada yaşadığı beyler diyarı, güzeller güzeli Şanlıurfa’yı daha iyi tanıtmak ve gelecek nesillere sunmak amacıyla temsilci genç görevine tüm gayretimle bende talibim. Yeniliklerin ve güzelliklerin artması ve çalışmalarımı duyurarak daha geniş bir kitle ile birlik olup daha büyük çalışmalara, projelere imza atmak istiyorum. Bu yüzden temsilci genç olmaya adayım. Emeği geçen herkese şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195