Title of a News Article

1.300 TL para ödemesi başladı

1.300 TL para ödemesi başladı
banner206

Aile Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri yoğun ilgi görürken, ödemeleri devam eden vatandaşlarla bu ödemelere ilişkin bazı bilgiler paylaşıldı. Çocuğu olan vatandaşlara yapılacak destek ödemeleri için hangi belgelerin gerekli olduğu araştırılırken, ödemelerin PTT üzerinden alınacağı bildirildi.PTT üzerinden alınacağı açıklandı.

İhtiyaç sahibi ailelere Aile Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ettiği belirtilerek pek çok farklı destek ödemesi yer alırken çocuk sahibi aileler içinde ödeme yapıldığı aktarıldı.

Para yardımı için başvuru yapmak isteyen aileler E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecekleri belirtilerek belirlenen şartlar kapsamında uygun bulunan ailelere ödeme yapıldığı ifade edildi. Ayrıca bu ödemelerin PTT üzerinden alınacağı paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu destek ödemeleri kapsamında dar gelirli ailelere para yardımı yapıldığı belirtilerek çocuklarının okul masraflarını kolaylıkla karşılayabilmeleri için yapılan bu ödemeye başvurular E-Devlet üzerinden yapıldığı vurgulandı.

Kırtasiye yardımı için ailelere 1300 TL ödeme yapıldığı aktarıldı.

Dar gelirli aileler için pek çok yardım yer alırken okulların açılması ile birlikte kırtasiye yardımı da yapılmaya başladığı belirtilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı kırtasiye yardımı için ailelere 1300 TL ödeme yapıldığı aktarıldı. Bunun yanı sıra başvuru yapan ailelerin şartlara haiz olmaları durumunda para alabilecekleri aktarıldı.

Para ödemesi hakkı alan vatandaşlar başvuru sırasında verdikleri IBAN numaraları üstünden banka hesaplarından para alacağı veya PTT’den alınacağı vurgulandı.

Kırtasiye yardımın için başvuruların nereden yapıldığı en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır.

Başvuruda bulunacak olan aileler başvuruları E-devlet sistemi üzerinden yapmaktadır.

Başvurular için hane halkının aylık ortalama gelirine bakıldığı belirtilerek hane gelirinin asgari ücretin 1/3’ü altında olanlar bu ödemelerden yararlanabildiği vurgulandı. Maddi durumu olmayan ve ekonomik şartlar doğrultusunda zorluk çeken aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı da oluşturabilmektedir. Bu yardımdan afet ve felaket gibi durumlara maruz kalmış olan ailelerde yararlanabilmektedir.

Başvuru için gerekli belgeler neler?

  • Konu ile ilgili olarak başvuru belgeleri ise şöyle ifade edildi:
  • Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı
  • Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı
  • Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi
  • Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge
  • Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği
  • Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi
  • Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi
  • Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195