Title of a News Article

Altun'dan esnaf için önemli çağrı!

Altun'dan esnaf için önemli çağrı!
banner206

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Ankara'daki yetkililere seslenerek,  Bağ-Kur ve SSK primlerinin arttırılmamasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammını açıklamasının ardından Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun'dan da Bağ-Kur ve SSK primleri için açıklamada bulundu. Altun, yaptığı açıklamada,  Bağ-Kur ve SSK primlerinin asgari ücrete bağlı olarak aynı oranda artacağını ve bu şekilde esnafların mağdur olacağını belirterek,  şu ifadelere yer verdi:

 "Asgari Ücret önceki gün %50 oranında arttırıldı. Çok iyi oldu, buna sevindik. Bununla beraber Bağ-kur ve SSK primleri de yeni yılda aynı oranda artacak. Şu anda 1100 TL dir ve ödeyemiyoruz. bunun üzerine %50 yani 550 TL zam gelirse hiç ödeyemeyiz. Bu sebeple pek çok Esnaf dükkan kapatacak ve "KAÇAK" çalışacak. Yeşil Kart alarak Devleti daha da zarara uğratacaktır. Bu sebeple Yetkilileri bu konuda hem uyarıyoruz hem de BAĞ-KUR VE SSK PRİMLERİNİN hiç arttırılmamasını veya %15 oranında arttırılmasını talep ediyoruz. Odamıza gelen ve görüşlerini bize açıklayan üyelerimiz sesimizi Ankara'nın  duymasını istiyorlar."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195