Title of a News Article

Altun’dan destek geldi! “Destekliyoruz”

Altun’dan destek geldi! “Destekliyoruz”
banner206

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Hükümetin piyasaya olan müdahalesini olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası Türk Lirası mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda aradaki farkın ödeneceğini açıklamasının ardından, döviz kurları sert bir şekilde düştü. Hükümetin yaptığı bu hamle, Şanlıurfa’da hem vatandaşlar hem de sivil toplum kuruluşları tarafından takdirle karşılandı.

ALTUN: DÖVİZİN SABİT OLMAZI LAZIM

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, ekonomik anlamda yapılan bu yeni adımı Urfastar’a değerlendirerek, “Hükumetin piyasaya olan müdahalesini olumlu buluyoruz ve destekliyoruz. Çünkü isler tıkanma noktasına gelmişti. Ne üreten ürettiği üründen memnun ne alıcı memnun ne de satıcı.  Çünkü esnafımız bugün sattığı ürünü yarın aynı fiyata yerine koyamıyor. Hatta pek çok ürünü parası olmasına rağmen piyasadan mal alamıyor. Bu durum sütten çaya, şekerden bulgura, kadar birçok ürün için geçerli bütün bakkal gıda sektörünü etkiledi. Bunun dışında inşaat sektöründe çimentodan demire, parke taşından fayansa kadar her şeyi etkiledi artık piyasa tıkandı ve çıkmaza girmişti.  Devletin yapmış olduğu müdahale çok olumlu oldu ama yetersiz buluyoruz. Dövizin de belli bir istikrarının olması gerekiyor sabit olması lazım. Bununla beraber dövizde yapılan düşüşün akaryakıtta olmak üzere diğer tüm piyasalara yansımalı ki etkisi olsun” dedi.

STOKÇULARA UYARI

Stokçulara yönelik de uyarılarda bulunan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, “Stokculuk konusundaki tüm sektörlerde olabilir ancak bunu tüm esnafa mal etmek doğru olmaz. Zaten esnafımız dükkanına koyduğu 5 torba şeker, 3 torba bulgur ile stokculuk  olmaz. Stokçulara da sesleneyim dünya 1 gün değil insan insana her zaman lazım esnaf esnafa her zaman lazım. Yarın erdiğinde esnafa muhtaç olabilirsin. Dinimizce de uygun değil malını çıkar piyasa değerinde sat” şeklinde konuştu.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195