Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde 5.Organize’de bulunan Haskan Şirketler Grubu bünyesinde olan Folyopak Ambalaj işçilerine iflas ettiğini ve fabrikayı kapattığını ilan etmişti. İşçiler fabrika önünde haklarının verilmesini bekliyordu ve eylem yapmışlardı. Bir kapanma iddiası da Özel Akademi Hastanesi’nden geldi. Özel Akademi Hastanesi kapanma kararı aldı. Akademi Hastanesi kapanma gerekçesiyle işten çıkaracağı 250 işçisine ihbar tazminatlarının verilmeyeceğini bildirerek kıdem tazminatlarının ise yaklaşık yarısını teklif ettiği belirtildi.

Yüzlerce işçiye istihdam sağlayan firmaların kapatma kararının ardından çalışan işçiler umutsuz bir bekleyişe girdiler. Yılardır hak ettikleri tazminatı alamayan, işçiler hak ettikleri tazminatın yarısını teklif eden firma sahipleriyle mahkemelik oldular.

SEKTÖRÜNDE LİDER BİR FİRMAYDI

Telgraf.net'ten edinilen bilgiye göre, sektöründe lider olan ambalaj firmasının Dünyanın 25 ülkesine ihracat yaptığı ve iflas kararının şaşkınlıkla karşılandığı dile getirildi. Firma, çöp torbası, taşıma poşetleri, torba, omuz askılı elbise torbası, ikaz şeridi, palet örtüsü bigi bir çok ürünü üretiyordu. Folyopak Ambalaj'ın 300 çalışanının olduğu ve hepsinin işsiz kaldığı iddia edildi. İşçiler ise tazminat alabilmek için eylem yapmışlardı.

İŞÇİLERE TAZMİNATIN YARISI TEKLİF EDİLDİ

Urfa'daki fuar kapılarını yeniden açtı Urfa'daki fuar kapılarını yeniden açtı

Gaziantep Özel Akademi Hastanesi de kapanacağını duyurdu ve işçileri işsiz kaldı. Hastane yönetiminin çalışanlarla görüşme yapıp kıdem tazminatlarının yarısını teklif ettiği belirtildi. Bu nedenle işten çıkarılanlarla yönetim arasında kıdem tazminatı sorunu çıktığı bildirildi. Çok sayıda işçinin hastane yönetiminin teklifini kabul etmediği ve mahkemelik oldukları gelen haberler arasında.