Title of a News Article

Artık günlük fiyat belirlenecek!..

Artık günlük fiyat belirlenecek!..
banner206

Şehirlerarası otobüs seyahatinde yeni bir dönem başlıyor, akaryakıta gelen son zamlardan sonra bundan böyle artık biletlerin fiyatı günlük olarak belirlenecek.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın hızı bir türlü kesilmek bilmiyor. Bir yılda benzine yüzde 240, motorine ise yüzde 286 zam geldi.

Akaryakıt zamları birçok kişiyi etkilediği gibi Otobüs firmalarını da fazlasıyla etkiledi. Buna bağlı olarak gelen son zamlarla birlikte yeni uygulama başlatıldı. Bazı firmalar artık yer ayırmıyor, biletlerini anlık satıyor ve fiyatlar da günlük olarak belirleniyor. Sektör temsilcileri ise otobüsler için akaryakıttaki ÖTV'nin kaldırılmasını istiyor.

Konuyla ilgili Haber Global'e açıklamalarda bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "Rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. O gün ne olacağını bilmedikleri için otobüs firmaları rezervasyon yapmıyor.Otoyol ve köprü ücretleri alınmasın. Akaryakıtta vergi iadesi yapsınlar. Yoksa sürdürülemez. Rahatlatın bu sektörü" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195