Title of a News Article

Asgari ücret ve EYT açıklaması

Asgari ücret ve EYT açıklaması
banner206

EYT'liler ve asgari ücret zammı ile ilgili olarak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi. ‘Aralık geliyor’ diyen Bakan Bilgin, “Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, Aralık'ta da yapacağız” dedi. EYT bekleyenlerin prim gün sayılarına ilişkin de konuşan Bakan, yeni bir düzenleme yapılacağının altını çizdi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için bir son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan, “Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım” diyerek Aralık ayını işaret etti.

“Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız” diyen Vedat Bilgin, “Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

EYT'DE PRİM GÜN SAYISI SORUNUNA DÜZENLEME

Bakan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de prim gün sayılarına ilişkin çok önemli bir haberi daha paylaştı. Prim gün sayısındaki farklılıklara işaret eden Bakan, "Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195