Title of a News Article

Asgari ücrete ara zamda yeni rakam ve tarih verildi

Asgari ücrete ara zamda yeni rakam ve tarih verildi
banner206

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda. Asgari ücretlilerin ara zamlı maaşlarını ağustos ayında alması bekleniyor. Refah payının da eklenmesiyle net asgari ücret için 12 bin lira seviyeleri gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısının ardından yaptığı, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’muzda çalışmalara başlıyoruz” açıklamasından sonra gözler, asgari ücrette ara zamma çevrildi.

Milliyet'in haberine göre, asgari ücrete yüzde 30 - 35 arasında bir zam yapılması durumunda, net 11 bin - 12 bin TL bandında bir rakam belirlenmiş olacak.

12 BİN LİRA SEVİYELERİ GÜNDEME GELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak temmuz zammı için “Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” demişti. Dolardaki son gelişmelerle, bu miktar 11 bin 500 lira seviyesini geride bıraktı.

Bu rakama refah payı da eklenirse net asgari ücret için 12 bin lira seviyeleri gündeme gelecek.

Asgari ücrete yapılacak ara zammın, geçen yıl olduğu gibi temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, 2 toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor.

ZAMLI MAAŞLAR AĞUSTOS AYINDA

Öte yandan NTV ise haberinde, komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması, asgari ücretlilerin ara zamlı maaşlarını ağustos ayında alması beklendiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195