Title of a News Article

Bakan Nebati Urfa’da bahsetmişti! Adım atılıyor

Bakan Nebati Urfa’da bahsetmişti! Adım atılıyor
banner206

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Tarım ve Orman ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımızla birlikte tarımsal üretimi artırmaya ve enerji giderlerini azaltmaya yönelik verimli bir toplantı gerçekleştirdik." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Vahit Kirişci ile tarımsal üretimi arttırmaya ve enerji giderlerini azaltmaya yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. Şanlıurfa ve Güneydoğu çiftçisinin tarımsal sulamada ki maliyetlerinin azaltılması için kolları sıvayan Maliye Bakanı Nebati bir dizi girişimlerde bulunuyor. Tarımsal sulama ile ilgili en yetkili iki Bakanı bugün ağırlayan Nebati, sorunun çözümü için verdiği mücadele çiftçi temsilcileri tarafından takdirle karşılandı.

Toplantı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Nebati, şu ifadeleri kullandı: "Tarım ve Orman ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımızla birlikte tarımsal üretimi arttırmaya ve enerji giderlerini azaltmaya yönelik verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantıda, önümüzdeki dönemde özellikle gıda arz güvenliğinin önemli bir unsuru olan tarımsal sulamaya yönelik politika önerileri üzerinde görüştük.

Bu kapsamda, damlama ve yağmurlama sulama ile Güneş Enerjisi Santrallerinin yaygınlaştırılmasına yönelik destek sağlanması üzerinde fikir birliğine vardık."

BAKAN NEBATİ, URFA’DA GES’İ KONUŞMUŞTU

Şanlıurfa’da yaptığı konuşmada, güneş enerjisi santralleri ve sulama kanallarıyla ilgili konuşan Bakan Nebati, şu ifadeleri kullanmıştı:

Güneş enerjisi santralleriyle size net olarak bir şey söyleyeyim. 3 yıl içerisinde Şanlıurfa'da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz fazla elektriği de satacaksınız. 3 yıl içerisinde çiftçilerimiz bir daha elektrikle ilgili 'şu problemi yaşadım, fatura problemi yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, yüksek geldi' demeyecek. Size yarın açıklayacağımız koşullarla öylesine imkanlar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye, güneş enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği güneş enerjisiyle de tarımsal üretimde inşallah patlama yapacak. 1000 Megawatt GES tesisi kurulması durumunda 2 yılda Türkiye ihtiyaçlarını karşılıyor ve 800 bin hektar yani 8 milyon dekar alanı sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla."

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2022, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195