Title of a News Article

Bakay: Dövizin düşmesi esnafı sevindirdi

Bakay: Dövizin düşmesi esnafı sevindirdi
banner206

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası verdiği mesajlar sonrası döviz kurunda sert düşüşün yaşanmasını esnafın büyük sevinçle karşıladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü kabine toplantısı sonrası açıkladığı ekonomiye önlem, TL’ye destek paketi piyasaları olumlu etkiledi. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda, TL mevduatları için yeni yapılacak düzenleme, ihracatçılara destek paketi ve BES’te devlet katkısının yüzde 30’a çıkarılacağına dair mesajlar öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar 18.40 TL'den 12,61 TL seviyesine kadar gerilemişti. Döviz kurunda düşüş yaşanması Şanlıurfa’daki esnaf ve vatandaşları da sevindirdi. Hatta Haşimiye Meydanı’ndaki esnaf ve vatandaşlar, döviz kurunun düşüşünü davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

BAKAY: ESNAFIMIZ ALIŞVERİŞ YAPAMAZ HALE GELMİŞTİ

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Urfastar’a yaptığı açıklamada, döviz kurlarının yükselmesinin esnafı kilitlediğini belirterek, “Esnaf, satılan malı yerine koyamaz hale geldi. Zamlardan dolayı esnafımız alışveriş yapamaz duruma geldi. Ama dün akşam dövizlerin düşmesiyle esnafımız, halkımız rahat nefes aldı. İnşallah döviz kurlarının daha da düşeceğine inanıyorum. Çünkü alım gücü dolara göre çok yüksek oluyordu. TL’nin de değer kaybetmesinden dolayı esnaf dolardan dolayı bir kazanç sağlayamıyordu. Ama şimdi çok şükür dolar düştü esnaf da alışverişi olacak. Esnaflarımız doların düşmesi ve TL’nin değer kazanması ile çok büyük bir sevinç yaşadı hatta çarşı esnafı davul zurna ile halay çekerek durumu karşıladı” dedi.

URFA’DA 570 İŞ YERİ KEPENK KAPATTI

Bakay, Şanlıurfa’da 2021 yılında 570 iş yerinin çeşitli sebeplerle kapandığına da dikkat çekerek, “Odamızın kayıtlarında 2021 yılında 6 bin 500’e yakın bir kayıt yaptırılmış. Bunun yanında doğal olarak kapatmalar var, kayıt sildirenler var, bu sayı 570 olarak kayıtlara geçti. Bunların çeşitli sebepleri var, durduk yere doların yükselmesiyle ilgili değil adam işini terk etmişse terk vermiştir, bize yaklaşık yüzde 11 kayıt sildirme var, bu durum da normal” diye ifade etti.

“STOKÇULUK İNSANLIK DIŞI BİR DAVRANIŞ”

Son dönemde gündemde tartışmalara neden olan stokçulara da vurgu yapan Bakay, “Stokçulara karşıyız hem esnaf olarak hem de halk olarak. Geçenlerde duyduk stokçuluk yapanlar var stokçuluk yapmak insanlık dışı bir davranış. Bunu yapanlarında yanına kalmayacak inşallah böyle bir durum söz konusu olmaz” şeklinde konuştu.

HABER:UĞUR BUDAK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195