Title of a News Article

Başkan Aşıklıoğlu teşekkür etti...

Başkan Aşıklıoğlu teşekkür etti...
banner206

Kahramanmaraş merkezli 6 şubat günü meydana gelen büyük depremlerden dolayı 11 ilde büyük yıkımlar yaşanmıştı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremden en az etkilenen illerden birisi olan Şanlıurfa'da da, deprem sonrası yapım aşamasında olan yüzlerce inşaat için durdurma kararı alınmıştı. Yaklaşık 1 haftadır yeniden yapımına başlanılan inşaatlarla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Aşıklıoğlu, konuyla ilgilenenlere teşekkür etti.

İnşaat sektöründe hızlı büyüyen iller arasında olan Şanlıurfa'da, yaşanan deprem sonrası adeta hayat durmuştu. Normalde dönülen şu günlerde inşaat sektörü de yeniden hız kazandı. Yaklaşık 2 ay gibi bir süredir durdurulan inşaatlarda yeniden çalışmalar başladı.

Şanlıurfa Müteahhitler Derneği Başkanı iş adamı Mustafa Aşıklıoğlu, yaptığı açıklamasında hem teşekkür etti, hem de durdurma sürecinde yaşananlarla ilgili bilgiler aktardı.

Aşıklıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Şanlıurfa Müteahhitler Derneği (ŞUMDER) olarak 06.02.2023’te ülkemizin doğusundaki 11 ilimizi yıkan, bütün memleketimizi büyük yasa boğan deprem felaketi sonrasın da, ülke genelinde inşaat sektörün dünyada ve Ülkemizde ne kadar önemli olduğunu binlerce can ve ağır maddi bedellerle ödemiş olduk. Vefat eden canlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Bu afet ve musibetin başta biz mütehhitler’e ve diğer ilgili bütün paydaş kamu kurum ve kuruluşlara ders, ibret ve nasihat alacağımız son felaketimiz olur inşallah. Bu süreçte millet devlet el ele vererek gereken müdahaleler ve yardımlar olmuştur ve dahası da olmaya devam edecektir, tabi ki felaketin ve alanın büyüklüğü orantılı olan aksaklıklar olmuştur, ama sonuç itibariyle bunların tekrarının olmaması ve olsa da bu aksaklıkların en minimize olacağı oluşumları sağlamamız olacaktır. Felaketin hemen akabinde ilgili ilgisiz. Bilinçsizce saygın iş adamlarımız olan müteahhitleri günah keçisi gösterme çabaları olmuştur ancak bu beyhude iftiraların ve bilinçsiz saldırılar karşılık bulamamıştır. Çünkü biz müteahhitler inşaat sektörün en çok finansörüyüz, imar, kat oluşumu ve teknik sorumluklar gibi alanların yetkinleri yerelin belediyeleri, çevre ve şehircilik il müd., yapı denetimler ve proje ofisleridir. Bu süreçte elimizden geldiği kadarıyla bunu ilgili kamu idarecilerine, basına ve üst yönetimlerle paylaşmaya ve yanlış algıların tekrarının olamaması için (ŞUMDER) olarak gerekeni yaptık ve daha da yapmaya devam edeceğiz.
Müteahhit arkadaşlarım; Bu süreçte haklı olarak inşaat sektörü ilgili kamu kurumların genelgeleriyle bir süreliğine durdurulmuştur, ancak bu sürelerde ilgili meslektaşlarımız ciddi mağduriyetler yaşamıştır, biz ( ŞUMDER ) olarak saygın iş insanımız olan siz müteahhitlerin mağduriyetini en asgariye düşürebilmek için ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla iletişime geçmiş ve her türlü fedakarlığı sizlerin adınıza yapmıştır. Büyük felaket sonrası başlanılmış inşaatlarımızın teknik kontrolleri ve tekrar aktifleşmesi için geçen bu 2 aylık zamanın uzamasından dolayı hepimiz üzgünüz,  şahsım olarak kısmen ciddi maddi kaybı olan meslektaşlarımdan ben yönetimim adına özür diliyorum. Ancak bu aşamada ilgili ilgisiz genelgelerle durudurulan inşaatlarımızın, işlerimizin ivedilikle başlaması için görüştüğümüz ilgili vekillerimizden Gülender AÇANAL hanım efendiye. Sayın valimiz Salih AYHAN, çevre ve şehircilik il müd. Hüseyin ARAS, AK Parti il başkanı Abdurrahman KIRIKÇI ve diğer ilgili birim amirlerine, bütün Şanlıurfa Müteahhitler Derneği adına teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195