Title of a News Article

Başkan Kaya'dan yaşananlarla ilgili açıklama

Başkan Kaya'dan yaşananlarla ilgili açıklama
banner206

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Enkaz yığınlarının hızla kaldırıldığı ve konutlar için atılan temeller son sürat yükselmeye başladı.

11 ili etkileyen Asrın Felaketi olan depremler sonrası sivil toplum kuruluşları derpemzedelere yönelik yardım seferberliği başlattı. Bu kuruluşlardan birisi Şanlıurfa Ticaret Borsası idi. İlk günden bu yana maddi manevi depremzedelerin yanında olan TOBB üyesi Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, yapılan yardımlarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

"Yaklaşık 2 aydan beri afetlerin gölgesinde oldukça zor günler geçiriyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin ilk gününden bu yana deprem bölgelerindeki çalışmalara katılarak seferber edilen kurumsal imkânlarla afetzedelere gönderilen yardımlarının koordinasyonunu sağladık. 
Sivil Toplum Kuruluşlarımızla oluşturduğumuz Kriz Masası'nda bir araya gelerek, afetten dolayı esnafımızın oluşan; enerji kesintisi, istihdam, tedarik zinciri ve hasar gibi sorunların çözümü noktasında ivedilikle harekete geçilmesi için çalışmalar yaptık. Bu bağlamda Ticaret, Ulaştırma ve Altyapı, Hazine ve Maliye Bakanlıklarımız ve Birlik Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile toplantılar yaptık. 365 Oda ve Borsa Başkanımızla TOBB öncülüğünde ‘’tedarikçim deprem bölgesinden ’’ ve ‘’iş dünyası konut seferberliği’’ kampanyaları başlatıldı. Çeşitli sektör temsilcilerinin iştirakleriyle görüşmeler gerçekleştirerek afet nedeniyle ortaya çıkan problemleri ve problemlerin ne şekilde giderilebileceğini değerlendirdik. 
Özellikle yerel bazda Şanlıurfa Valiliğimizin uhdesinde Borsamız ev sahipliğinde oluşturulan ziraat, ticaret, sanayi ve esnaf komisyonlarında tarafımıza iletilen talep ve sorunlar, Valimiz Sn. Salih Ayhan başkanlığındaki üst komisyonda raporlaştırılarak ilgili bakanlıklara iletildi.. Kurumsal olarak ilgili mercilerle direkt görüşmeler sağlayarak esnaf, tüccar ve çiftçimizden gelen tarımsal üretim, sulama ve enerji alanındaki sorunları gündeme getirdik. 
Deprem felaketinden kaynaklanan yaraların sarılması noktasındaki çabalarımız devam ederken akabinde yaşanan sağanak yağışların etkisiyle sel baskınları meydana geldi. Hem memleketimizin hem de ülkemizin ekonomik geleceği için uzun zamandır üzerinde durduğumuz kuraklık tehlikesi yerini aşırı yağışlardan ötürü oluşan risklere bıraktı. Sağanak yağış sonucu oluşan sel baskınları ve dolu, tarım alanlarında tahribat yarattı. Bu afetin minimum zararla atlatılması en büyük temennimiz. Üreticilerimizin ve dolayısıyla da esnafımızın mağduriyet yaşamaması için alınacak tüm önlemleri kurum olarak takip ediyoruz. Rabbim başa çıkmayı nasip eylesin. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195