Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme
banner206

Asgari ücrete zamla ilgili kritik görüşme gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Görüşme saat 18.05'te başladı. Asgari ücrete ikinci kez zam yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmedi. Asgari ücret yılbaşında yüzde 50,5 zamla 4 bin 253 liraya yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" açıklaması yapmıştı.

Asgari ücrete yapılan zammın yüzde 73,5’e yükselen enflasyon karşısında erimesi ile asgari ücrete zam konusu, hem hükümet hem de muhalefet kanadında yer almaya devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran'da yapılan Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 3600 ek gösterge müjdesi verirken asgari ücret için de dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Yılbaşında, tüm çalışanların durumlarını ekonomide gelinen noktaya uygun şekilde gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız." diye konuşmuştu.

BAKAN BİLGİN'DEN 'TEMMUZ ZAMMI' AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada; ''Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.'' demişti. Mynet.com 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195