Title of a News Article

DEDAŞ yine yapıyor yapacağını!

DEDAŞ yine yapıyor yapacağını!
banner206

Şanlıurfalı çiftçilerin en yoğun olduğu dönemlerde yaşanan elektrik kesintileri bir türlü çözüme kavuşmak bilmiyor. Hasat dönemlerinde sulamanın yapıldığı binlerce dönüm arazi elektrik kesintileri nedeniyle sulanamıyor. Duruma sessiz kalamayan Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, ekilen mahsullerde ciddi anlamda verim ve kalite kaybı yaşandığını belirterek 'Günahtır Günah' diye tepki gösterdi.

Tarımın başkenti olan Şanlıurfa'da, özellikle de yaz ayları dönemlerinde yaşanan enerji kesintileri çiftçileri perişan ediyor. 

Şanlıurfa başta olmak üzere bölgedeki diğer illerle birlikte 4 milyon dönüm sulanabilir tarım arazisi mevcut. Ülkenin tahıl ambarı konumunda olan bu illerde DEDAŞ'ın belirli saatlerde uyguladığı elektrik kesintileri, ekilen ürünün tarlada kurumasına neden oluyor.

Pamuk ve mısır ekili alanlarda günde 8 saat enerji kesintilerinin yaşandığı öğrenilirken, Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, tepkisini dile getirdiği paylaşımında şunları ifade etti;

"DEDAŞ yine sahnede Urfa’da 1,5 milyon dönüm ve GAP’ın diger kentlerindede toplam 4 milyon dönüm Pamuk ve Mısır ekili alanlarında günde 4+4=8 saat elektrik kısıtlaması nedeniyle Elektrik ile sulama yapılan alanlarda ciddi bir verim ve kalite kaybı oluşacak. Günahtır günahhh…"

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195