Title of a News Article

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
banner206

EYT düzenlemesinde yaş şartının kaldırıldığı resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de gerçekleşen EYT toplantısı sonrası EYT şartlarını ve detaylarını duyurdu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'de prim gün sayısı kaç olacak, EYT ne zaman yürürlüğe girecek?, EYT'liler ne zaman maaş alacak? EYT'den kimler faydalanacak, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? gibi soruları merak ediyor. İşte EYT son dakika haberi hakkında merak edilen her şey.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu köten çözüldü. Dün Beştepe'de gerçekleşen Kritik EYT toplantısı sonrası EYT şartı sınırının kaldırıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre hizmet ve prim ödeme gün sayısını dolduran ancak yaş haddi için bekleyen yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olabilecek. 

EYT’de yaş sınırı olmadan hak sahibi herkese emeklilik kapısının açıldığını bildiren Erdoğan’ın açıklamaları sonrası, emekli maaşları için hesap yapılmaya başlandı. Peki EYT için Bağ-KUR ve SGK prim günü kaç olması gerekiyor? Emekli maaş hesabı nasıl olacak? En düşük emekli aylığı ne olacak? EYT ne zaman yürürlüğe girecek?, EYT'liler ne zaman maaş alacak? İşte 6 aylık enflasyon farkı ile meslek meslek yeni maaş tablosu

EYT PRİM GÜNÜ ŞARTI EYT EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR?
*8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta kaydının bulunması, *5000 günlük prim ödemesinin tamamlanması, *Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresinin dolması gerekir..

Böylece, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan kadınlar 20, erkekler ise 25 yıl fiili hizmet süresini ve 5.000 prim günü sayısını tamamlamış olmaları kaydıyla emekli aylığına hak kazanacak.. Bu tarihten sonra hizmete başlayanalar ise düzenlemeden yararlanamayacak.
(F5HABER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195