Title of a News Article

Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalıştılar

Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalıştılar
banner206

Son aylarda akaryakıtta yaşanan ciddi orandaki artışlar nedeniyle Şanlıurfa'da servis şoförleri kontak kapatmaya hazırlanıyor. Dün, seslerini duyurma adına eylem yapan çok sayıda servis şoförü, okulların yarı yıl tatilinin ardından akaryakıta indirim yapılmaması halinde çalışmayacaklarını söylediler. 

Döviz kuruna bağlı olarak yurt genelinde herşeye fahiş bir şekilde zam geldi. En çok şikayetin olduğu zamların başında ise kuşkusuz akaryakıt geliyor. Akaryakıtı en çok tüketen ulaşım araçları olan servislerde ise isyan gittikçe büyüyor.

Geçtiğimiz yıl motorin ve benzin fiyatları ortalama 6-7 TL arasında iken, şimdilerde bu fiyatlar 14 TL bulmuş durumda. Yaşanan bu yükselişten dolayı servis şoförleri artık bu duruma katlanamaz hale geldi. 

Şanlıurfa'da, dün ŞUTİM civarında bir araya gelen 100'e yakın servis şoförü, burada bir açıklama yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Burada bulunan kalabalık adına bir basın açıklaması yapan servis şoförü Mustafa Demir, şunları söyledi;

"Devletimiz bize bir çare bulmazsa, 15 tatilden sonra biz servis işini bırakacağız. Akaryakıta yapılan zamlar artı, araçlar üzerinde yapılan periyotik bakımların fiyatı 3 katına kadar çıktı. Sezon başında aldığımız bir çift lastik 1200 Lira idi, şimdi ise 4 bin lira. Bütün sektörlere devlet derman oldu ama servisçi camiası unutuldu. Bakın, bir Türkiye'nin bel kemiğiyiz. Bizim sadece devletimizden istediğimiz nacizane tüm arkadaşlarımızın derdi olan akaryakıt zamlarına bir an önce indirim getirilmesi ve bizim de sektörde çalışmamızı sağlaması. Burada toplanmamızın tek amacı bu. Servis camiası gerçekten güç durumdadır. Devlet büyüklerimiz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, içişleri Bakanı Milli Eğitim Bakanı, Ulaştırma Bakanından sadece ricamız bu sektörü bir el atılması.

Yapılan açıklamanın ardından topluluk olaysız bir şekilde dağıldı. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2022, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195