Title of a News Article

Gıda OSB'de ilk temel atıldı...

Gıda OSB'de ilk temel atıldı...
banner206

Şanlıurfa’nın tarımsal üretimine katma değer sağlamak ve istihdamı arttırmak için Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB’de önemli bir tesisin temeli atıldı. Jelkim Bioteknoloji A.Ş. tarafından projesi hazırlanan ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe desteği sağlanan Frenk’s Aden Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi’nin temeli atıldı.

30 MİLYON YATIRIM BEDELLİ

Şanlıurfa’nın tarımsal ürünlerinin yurt dışı pazarlara, özellikle Kanada ve ABD’ye ulaştırmak için söz konusu tesisin önemli bir görevi yerine getireceğini kaydeden Jelkim Bioteknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gerger, yatırım bedelinin 30 milyon TL’yi bulmasını beklediklerini ve tesisi 8 içinde hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye’deki mevcut ekonomik durumun yatırım yapmak konusunda iyimser bir hava estirmediğini dile getiren Gerger, Şanlıurfa’nın bereketli topraklarına olan inançlarının kendilerini bu yatırımı yapmaya teşvik ettiğini ifade etti.

VALİ AYHAN DA TÖRENE KATILDI

Tesisin temel atma programına katılan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise, fabrika açmanın ve yatırım yapmanın önemine değindi. Şanlıurfa’nın diğer illerle kıyaslanamayacak kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, yatırımcının önündeki bütün engellemeleri kaldırdıklarına dikkat çekti.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Yapılan protokol konuşmalarının ardından tesisin temeli atıldı. Tesisin temel atma törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Petek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2022, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195