Title of a News Article

Gürbağ Savunma Teknolojileri ilklere imza atıyor

Gürbağ Savunma Teknolojileri ilklere imza atıyor
banner206

Gürbağ Savunma Teknolojileri (GST), 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı esnasında Akıllı Savunma Sistemi Hydro GIDS’in lansmanını gerçekleştirdi.

2020 yılında Gürbağ Grup çatısı altında savunma sanayii alanında yüksek teknoloji üretim faaliyetlerine başlayan Gürbağ Savunma Teknolojileri (GST), Saha Expo 2022 fuarı esnasında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Sayın Dr. İsmail Demir’in katılımı ile Hydro GIDS tanıtım töreni yapıldı. Tüm fuar boyunca ziyaretçilere tanıtılan Hydro GIDS,MilliSavunma Bakanı Sn Hulusi Akar ,Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Sn Yaşar Güler ve Kuvvet komutanları ve Birinci Ordu Komutanı ‘nın teşrifleriyle son dönemlerde  tanıtılan sistemler arasında göz bebeği konumuna geldi.Dünyada hidrojen sistemi ile çalışan ilk ve tek olma özelliğini taşımasıbüyük önem taşımaktadır.

Bir römork üzerine yapılandırılan Hydro GIDS Sistemi; radar, elektro-optik, hidrojen itki fırlatma sistemi  ve haberleşme sistemlerinden oluşuyor.

Gürbağ Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen özgün yazılım sayesinde asimetrik hedeflerin otomatik olarak tespitini, teşhisini ve takibini yapabilen sistem, bünyesinde bulunduğu çoklufırlatma sistemi ile sabit kanatlı drone ve benzeri hassas güdümlü mühimmatları ateşleyebiliyor. Böylelikle Hydro GIDS Akıllı Savunma Sistemi; kullanıcısına, hedef tespitindenyerinde ve zamanında  imhasına kadar uzanan entegre bir çözüm sunuyor.

HydroGIDS’in en kritik özelliği ise bünyesinde bulundurduğu Hidrojen itkisi ile çalışan çoklu fırlatma sisteminde saklı. Genellikle patlatmalı şekilde kullanılan klasik fırlatma  sistemleri, ya tek atım ömrüne sahip oluyorlar ya da her atım sonrasında bakım ihtiyacı doğuruyorlar. Gürbağ Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen Hydro GIDS Sistemi’nin fırlatma sistemi ise hidrojen beslemeli itki sistemi kullanılıyor. Bu itki sistemi sayesinde hem mühimmat atımı sonrasında fırlatma sistemi  birden fazla kez kullanılabiliyor hem de atılan mühimmat, çok daha az şoka maruz kalıyor ve böylelikle olası arıza riskleri ortadan kaldırılıyor.

Gerçekleştirdiği inovasyonsayesinde hidrojen üretimindeki düşük enerji sarfiyatıyla depolama yapmadan sistemin ihtiyacı kadar anlık sistemin ihtiyacı olan hidrojen üretilmesini ve üretilen hidrojenin de itici enerji olarak kullanılmasını başaran Gürbağ Savunma Teknolojileri, Hydro GIDS Sistemi ile muharebe sahasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Birden fazla kez kullanılabilen fırlatma sistemi sayesinde askeri birliklerin lojistik iş yükü azaltılırken, aynı zamanda önemli miktarda zamansal ve bütçesel tasarruf da sağlanacak..

Gürbağ Savunma Teknolojileri Hakkında

Gürbağ Group çatısı altında 2020 yılında faaliyetlerine başlayan Ankara merkezli Gürbağ Savunma Teknolojileri, savunma sanayiinde mühendislik çözümleri geliştirmektedir. Uluslararası standartlardaözgün tasarım ve mühendislik çözümleri üreten Gürbağ Savunma Teknolojileri; yazılım, elektronik ve mekanik tasarım kabiliyeti yüksek  entegratör bir kuruluş olarak, ulusal ve küresel iş birlikleri gerçekleştirmektedir.

Mükemmelliği ve verimliliği çalışma modelinin merkezine koyarak faaliyetlerini sürdüren şirket, teknolojik alt yapısını sürekli olarak geliştirerek, alanında yetkin çalışanlarıyla sınırları aşan bir çözüm ortağı olarak ön plana çıkmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2022, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195