Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleri ve Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın da iştirakleriyle, 2-5 Aralık tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açan 8. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Tören açılışında konuşma yapan ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Pandemi süreci ve kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, üretimin önemine vurgu yaptı.

Kaya, konuşmasında Şanlıurfa’nın, geniş tarım alanları, gıdasal üretimi ve hayvancılığıyla Türkiye’nin en önemli kenti olduğunu belirterek, 'Fıstık ve pamuk üretiminde lideriz. İkinci ürün bazında mısır üretiminde de ön sıralardayız. Birçok sanayide çeşitli sektörlere ham madde sunuyoruz. Elimizde çok imkân var. Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak Urfa Peyniri ve Sade yağımızı da tescilledik. Ürünlerimizin markalaşması sağlanmalı. İç ve dış piyasaya katma değeri yüksek ürünler pazarlanmalı. Urfa’yı markalaştırmalıyız' dedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın bünyesinde kurulan lisanslı depoların çiftçi ve tüccarlara sağladığı faydalara da değinen Başkan Kaya, Fıstık lisanslı depo projesinin müjdesini vererek konuyla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Fuar; tarım alet ve makineleri, doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve ilaçları, et ürünleri ve hayvansal gıdalar ve daha pek çok sektörü tek bir çatıda buluşturdu.

Fuar kapsamında; yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya yönelik atılacak adımlara katkı sağlanması amaçlı olarak, yerel dinamiklerin ve fırsatların doğru değerlendirilerek yeni yatırımlara imkân sağlanması ve yatırım imkânlarının geliştirilerek işbirliklerin kurulmasına zemin hazırlanacak.