Title of a News Article

Kurbanlık Fiyatları Ne Olacak?

​​​​​​​Şanlıurfa'da besiciler Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor. Besiciler bu yılki canlı kurbanlık kilogram fiyatının 27-34 lira arasında değişeceğini dile getiriyor.

Kurbanlık Fiyatları Ne Olacak?
banner206

(URFASTAR - ÖZEL HABER) Urfastar, Kurban Bayramı hazırlıkları yapan Besicilerle görüşerek bu yılki hazırlıkları derledi. Koronavirüs ve tam kapanma sürecinin yaşandığı 2021 yılında Kurban Bayramı hazırlıkları için besicilerle görüşen Urfastar, bu yılki canlı kurbanlık kilogram fiyatını araştırdı ve beklentileri derledi. Zam sinyallerinin yükseldiği besiciler, bu yıldan umutlu olduklarını dile getirerek geçtiğimiz yıla nazaran fiyat artışlarının yaşanacağına dikkat çekti.

GEÇEN YILA NAZARAN ARTIŞ NE KADAR OLACAK?

Türkiye genelin canlı kurbanlık piyasasını birebir takip eden Şanlıurfalı besiciler sadece Şanlıurfa'da değil tüm Türkiye genelinde yüzde 20'lik bir artışın yaşanabileceğini söyledi. Artış etkeninde özellikle koronavirüs sürecinin altını çizen besiciler, küçükbaş kurbanlıkların bin 300 ile 2 bin 500 lira arasında satışa sunulmasını beklediklerini ifade etti. Büyükbaş hayvanlarda ise kilo başı hesabının yapılacağını belirten Besiciler, fiyatların 6 bin civarında başlayarak daha da yükseleceğine işaret etti.

BESİCİ YEM FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Kurbanlık fiyatlarındaki artışın bir nedenini de yıl içerisinde kendilerine yansıtılan yem fiyatlarına bağlayan İsmail Demir isimli besici, "Babadan bu yana canlı hayvan üreticiliği yapıyoruz. Her geçen yıl fiyatlar daha da artıyor. Bunu bizler belirlemiyoruz. Çünkü her geçen yıl üretimi sağlayan yem ve benzeri giderlerimiz artıyor. Bizler de mecburi olarak kurbanlık satışlarında fiyatları yukarı çekmek zorunda kalıyoruz. Mesela geçtiğimiz yıl aldığımız yem fiyatlarında sürekli olarak zamlanan bir rakam vardı. Burada biz büyük yatırımlar yaptık. Haliyle kurbanlıklara da zam yapmak zorundayız. Hazırlıklar yeni yeni başladı. Süreç yaklaştıkça net ücretler belli olacaktır. Tüm besiciler birbirlerini takip ediyor. Kimin ne beklentisi var gibi sorular, fiyatları netleştirecektir" diye konuştular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195