Title of a News Article

Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz

Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz
banner206

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Esnaf ve sanatkarlarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan hazine faiz destekli kredi ödemelerini 6 ay süreyle faizsiz olarak erteledik. Yine deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Toplum yararına çalışma programı ile deprem bölgesinde sağlanan istihdam edilecek kişi sayısını özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öncelik verilerek 50 bin kişiye çıkardık” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Vali Ali İhsan Su ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) değerlendirme toplantısı yaptı. Bakan Nebati, depremlerden sonra Adıyaman ve Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketiyle yüreklerinin dağlandığını anlatarak, "Bu büyük afetlerin gerçekleştiği zorlu süreçte, devletimiz tüm kurumları ve imkanlarını seferber etmiş; milletimizin isimsiz kahramanları ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlik içinde, insanüstü bir mücadele örneği ortaya konmuştur. Şahsım olarak ben de diğer bakanlarımız gibi depremin ilk gününden itibaren bu sürecin büyük bir kısmını afetlerden etkilenen illerimizde, vatandaşlarımızla dayanışma içinde, yan yana çalışarak geçirdim. Elbette hepimizin acısı büyüktür” diye konuştu.

12 AY ÖDEMESİZ 60 AY VADELİ KREDİ DESTEĞİ

Yaşanılan sıkıntıları hafifletebilmek için gece-gündüz canla başla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Nebati, şunları söyledi:

"Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Bu kapsamda 1 milyondan fazla depremzedemize hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptık. Konteyner kentlerin dışında barınacak olan vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımı sağlıyoruz. Afet bölgesinin yeniden imar ve ihyası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile birlikte çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda gereken her türlü finansmanı Hazine olarak sağlayacağız. Yıkılan tüm evleri, Allah’ın izniyle 1 yıl gibi kısa bir sürede yeniden inşa edeceğiz. Bu sürede toplam 405 bin konut ve 83 bin köy evi inşa ederek vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 23 bin 518 konutun inşasına daha şimdiden başladık. Şimdiye kadar 6 bin geçici ticarethaneyi esnafımızın hizmetine verdik. 3 bin konteynerden oluşan çarşıları da kuruyoruz. Deprem bölgesinde zarar gören çiftçilerimizin Hazine faiz destekli kredilerini 1 yıl süreyle faizsiz erteledik. Esnaf ve sanatkârlarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredi ödemelerini 6 ay süreyle faizsiz olarak erteledik. Yine deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Bu kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup esnafımıza sadece yüzde 7,5 oranında bir fark yansıyacaktır. Vatandaşlarımızın talepleri halinde, bankalara vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçların vadesinin 6 ay kadar ötelenmesine imkan sağladık. Toplum yararına çalışma programı ile deprem bölgesinde sağlanan istihdam edilecek kişi sayısını özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öncelik verilerek 50 bin kişiye çıkardık.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195