Title of a News Article

Ödemeler resmen başladı! Her aileye 1.300 TL destek

Ödemeler resmen başladı! Her aileye 1.300 TL destek
banner206

Çocuk sahiplerine çok önemli duyuru yapıldı. Devlet, çocuğu olanlara para desteği sağladığı belirtilerek bu desteğin çocuk sayısına göre değiştiği belirtildi. Bu destek kapsamında birinci çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL para veriliyor.

Para alma hakkı olanlar ise ödemelerini PTT üzerinden alabildikleri belirtilerek 2015 yılından sonra doğum yapmış tüm annelerin bu ödemeden yararlanabileceği aktarıldı.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Devlet tarafından çocuk sahibi ailelere para desteği sağlandığı belirtilerek 1-2-3 çocuklu ailelere PTT’den 300, 400, 600 TL verildiği 2015 yılından itibaren doğum yapan tüm annelere çocuk parası ödenmeye başlandığı aktarıldı. Ayrıca bu destek için başvuruların internet üzerinden T.C. Kimlik Numarası ile başvuru yapıldığı belirtildi.

Çocuk parası doğum yapan tüm ailelere ödenen bir yardım parası olduğu belirtilerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlara internet üzerinden başvurulabildiği aktarıldı. Bununla beraber yardımdan 15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapmış tüm annelerin faydalanabildiği vurgulandı.

BAŞVURU AYRINTILARI

Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru imkanı var. Ayrıca Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.

Çocuk parası alabilmek için öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi gerektiği belirtilerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanması gerektiği vurgulandı. Dilekçeyi doldurduktan sonra başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabileceğiniz de ifade edildi.

GEREKLİ ŞARTLAR

Çocuk parası alabilmek için, devlet annelerden bazı şartlar istemektedir. Çocuk parası almak için aranan şartlar ise şu şekildedir:

Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir.

Çoklu doğum yardımı

Yardım almak için annenin bizzat başvuru yapması şarttır.

Bu yardım 15.05.2015 tarihinden sonra yapılan doğumlar için geçerlidir.

Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.

ÖDEME DETAYLARI

Çocuk parası nakit olarak alınan bir yardımdır. Bu yardım, başvuru yapılan ayı takip eden bir sonraki ayın 25. gününe kadar anne adına PTT hesaplarına yatırıldığı belirtilerek herhangi bir bankaya gitmeye gerek kalmayacağı ifade edildi.

Çocuk parası için yaptığınız başvurunun kabul edilip edilmediğini ya da paranın yatıp yatmadığını ise; En yakın PTT şubesine giderek, E-Devlet Kapısı üzerinden online sorgulama yaparak, Telefon ile 444 1 788 numaralı PTT Müşteri Hizmetlerini arayarak kontrol edebileceğiniz paylaşıldı. (kamupersoneli)

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2022, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195