Title of a News Article

Özaslan'dan Urfalı Milyoner Gençler Proje önerisi

Özaslan'dan Urfalı Milyoner Gençler Proje önerisi
banner206

Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olduğunu belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Şanlıurfa'dan milyoner gençler çıkaralım" diyerek, Şanlıurfa'da üretim ve istihdamı artıracak bir proje önerisinde bulundu. 

Her hafta Cuma günü Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'nın işsiz gençlerine yönelik çözüm odaklı bir projeyi gündeme getirdi.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa, işsiz gençlerin yoğun olduğu bir il olarak da biliniyor. Her yıl onbinlerce genç Türkiye'nin birçok iline mevsimlik tarım işçiliği başta olarak üzere farklı iş dallarında çalışmak için memleketini terk etmek zorunda kalıyor.

İşsiz gençlere iş olanağı sağlayacak ve birçok alanda üretim ve istihdamı artıracak bir girişim projesinden bahseden Özaslan, Şanlıurfa'nın başlıca ürünlerinden olan kırmızı bibere (isot) dayalı projenin detaylarını anlattı.

Şanlıurfa’daki genç girişimcilere yönelik üretim ve istihdamı artırmak amacıyla proje önerisinde bulunan Özaslan, "Şanlıurfalı genç girişimciler için düşündüğümüz proje şu; Şanlıurfa denilince akla gelen ilk şeylerden biri olan kırmızı biber yani Urfa tabiri ile isot. Gençlerimiz tarlalarda yetişen biberi alıp ev hanımlarına versinler. Ev hanımları, bu biberleri pul biber, biber salçası ve kurutmalık gibi katma değeri yüksek olan ürünlere dönüştürsünler. Bunları yaptıktan sonra, ambalajlar hazırlayıp ürünleri içerisine yerleştirelim ve ayrı ayrı markalar oluşturalım. Sonrasında gençlere, bilgisayar ya da tabletler verelim. Bu proje dahilinde tabletlere uluslararası ticari yazılım programı yükleyelim. Ticari yazılım ve bu sistem için gerekli eğitimleri verelim. Gençlerimiz, ürettikleri ürünlerin fotoğrafını çekip sisteme yüklesinler ve o sistem üzerinden dünyanın dört bir tarafına ihracatını yapsınlar. Şanlıurfa'da üretsinler ve Avrupa, Uzakdoğu, Rusya gibi dünyanın her tarafına ihracat yapsınlar" dedi.

Şanlıurfa'dan milyoner gençler çıkaralım

Şanlıurfalı gençlere destek verilmesi halinde çok güzel şeyler başaracaklarına inanıyorum diyen Özaslan, " Şanlıurfalı gençlerin yeter ki önü açılsın. Eğer gençlere destek verilirse ben eminim ki bunu çok rahat bir şekilde başarabilirler. Ne diyorsunuz gençler, bunu yapamaz mıyız? Ben inanıyorum sizlere, kesinlikle bunu başarabilirsiniz. Şanlıurfa'nın 14 milletvekiline, özellikle iktidar milletvekillerine sesleniyorum; Gelin bu proje dahilinde gençlere ön ayak olunuz. Onların önlerini açınız. Gençlerimiz Şanlıurfa'da üretsinler ve bütün dünyaya ihracatını yapsınlar. Üretim ve istihdamı artıracak bu projeyi hayata geçirirsek Şanlıurfa'dan milyoner gençler çıkarabiliriz. Gelin bu projeyi hayata geçirelim ve Şanlıurfa'dan milyoner gençler çıkaralım" çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2022, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142