Title of a News Article

Özyavuz, çiftçilerin sorununu dile getirdi

Özyavuz, çiftçilerin sorununu dile getirdi
banner206

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dün ki oturumda söz hakkı alarak tarımla uğraşan çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.

TBMM'de ki oturumlara katılarak sorunları birçok kez dile getiren MHP'li Şanlıurfa Milletvekili Özyavuz, tarımın başkenti olan Şanlıurfa'da ki çiftçilerin yaşadığı bazı sıkıntıları mecliste dile getirerek Tarım Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Tarım Bakanlığı'na bağlı Toprak Reformu'ndan kredi çeken çiftçilerin hayat pahalılığından dolayı borçlarını ödeyemez hale geldiğini söyleyen Özyavuz, Tarım Bakanlığı'nın bu konuya biran önce el atmaları gerektiğini yaptığı konuşmasında vurguladı. 

Kısa ve net konuşan Özyavuz şunları söyledi;

"Şanlıurfamızda Toprak Tarım Reformundan yıllık taksitli ödemelerle arazi alan vatandaşlarımız hayat şartlarının ağırlığı ve tarım girdilerinin de artmasıyla birlikte bu taksitleri ödeyemeyez duruma gelmişlerdir. Bankalardan hipotekte alamadıkları için kredi alma imkanları da bulunmamaktadir. Bu kardeşlerimizin borçlarının faizlerinin silinerek taksitlendirilmesi ve yeniden borcun yapılandırılması gereklidir. Tarım Bakanlığımızın bu konuyu çözmek için adım atacağını umuyor, ve genel kurulu saygıyla selamlıyorum."

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195