Title of a News Article

Sendikaların beklentisi ne kadar?

Sendikaların beklentisi ne kadar?
banner206

Asgari ücret zammı için tüm gözler 7 Aralık'ta yapılacak kritik toplantıya çevrildi. Yüksek enflasyonla birlikte artan hayat pahalılığında nefes almak isteyen milyonların beklentileri her geçen gün yükselirken, yeni asgari ücret için 6 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye kadar pek çok rakam kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Kritik toplantı öncesi tarafların beklentileri merak edilirken, açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. ATV Muhabiri Kübra Pamukçuoğlu işçi ve işveren tarafına asgari ücret beklentilerini sordu.

İŞÇİ VE İŞVERENİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Bu yıl Ocak'ta yüzde 50 Temmuz'da yüzde 30 olmak üzere iki ez zamlanan asgari ücret gözler Aralık ayında. Kritik toplantı öncesi işveren tarafından 7-8 bin TL önerisi gelirken, işçiler ise ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf 8 bin TL'lik rakamın uygun olduğunu düşünürken, diğer bir taraf da söz konusu rakamların yetersiz olduğu görüşünde.

"DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET" VURGUSU

TİSK Yönetim Kurulu Başkjanı Özgür Burak Akkol "Dengeli bir asgari ücret konusunda çalışmaya gayret göstereceğiz" ifadelerini kullanırken, ÖZ İplik Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay "Şu anki mevcut durumda en çok ezilen malesef emekçiler oldu. İşverenlerimizin bu durumu daha da gözeteceğini umarak daha da pozitif yaklaşacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195