Title of a News Article

Şutso'da olağan toplantı gerçekleşti

Şutso'da olağan toplantı gerçekleşti
banner206

Şanlıurfa'da, Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantı, koronavirüs tedbirleri uygulanarak yüz yüze ve zoom programı üzerinden online katılımla gerçekleştirildi.

Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay ile Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Muhammet Şansal; Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumu, işletme potansiyeli ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme sunumları yaptı. Sunumların akabinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Meclis Üyeleri A.Furkan Yetim, İsa Gökmen, Mehmet Aslan ve Mehmet Paydaş gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların sonrasında, olağan meclis toplantısına geçildi. Aralık Ayı Meclis Toplantısı, 2021 Kasım ayı Meclis Kararı, Hesaplar İnceleme Komisyonu Kararı, 2021 Kasım Ayı mizanının görüşülmesi, 2021 Kasım Ayı Faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Ahmet Altun başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yüz yüze ve zoom programı üzerinden online katılımla yapıldı.

Toplantı, Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasıyla başladı. Meclis Başkanı Ahmet Altun açılış konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2021 Aralık Ayı olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz.  Hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Aralık ayı meclis toplantımızı açıyorum.

Değerli Meclis Üyeleri, bugünkü konuşmamı hepinizin malumu olan ekonomik sürece ayırmak istiyorum. Aslında bu meclis toplantısında, pandemi kısıtlamalarının gevşemesinden sonra yaşanan olumlu gelişmeleri paylaşmak isterdim. Ancak, son günlerde yaşadığımız ekonomik daralma nedeniyle hiç kimsenin yatırımı düşünmediği daha çok elindekileri muhafaza etme yoluna gittiği bir dönemi konuşuyoruz. Yakın dönemde yaşadığımız ekonomik problemlerin bertarafı için enflasyona karşı maliyetleri düşürücü önlemler beklerken faiz indirimleri başladı. Ekonomide faiz yükü azaldı ama döviz ve enflasyon yükü daha da yükseldi. Enflasyon, altın ve döviz daha ne kadar yükselecek bilmiyoruz. Faizin düşmesini elbette isteriz, ancak iş dünyası için girdi maliyetleri, şu anda faizden daha önemli bir sorun haline geldi.

Biz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize karşı sorumluluk taşıyoruz.  Üyelerimizden Şanlıurfa iş dünyasının yaşadığı problemleri Hükümete bildirmemiz hususunda sürekli talepler geliyor. Komitelerimizden gelen şikâyetlerde birinci konu girdi maliyetlerindeki artış oldu. Bunun dışında, gıda sektörünün KDV indirimi talepleri var. Perakende sektörlerimiz kira stopajında yeniden indirim istiyor. Dayanıklı tüketim malları sektörümüz dijital pazar yerleri için haksız rekabeti önleyici çalışmalar yapılmasını bekliyor. Un, şeker ve yağ başta olmak üzere fiyat artışlarıyla tedarik sıkıntısı da en önemli sorunlar arasında. Komitelerimizin raporlarını ilgili yerlere iletiyoruz. Durumu anlatmalıyız ki Hükümet ona göre önlem alsın. Ekonominin kuralları bellidir. Bu kurallara göre Hükümetimizden politikalar bekliyoruz.

Değerli Meclis Üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan hemşerimiz Sn. Dr.Nureddin Nebati'yi tebrik ediyor, yeni görevinde bir kez daha başarılar diliyoruz. İnşallah, ekonomimize taze kan olacaktır. Onun önderliğinde, reel sektörün ve üreten kesimin desteklendiği, üretimin istihdamın devamlılığını sağlandığı, yeni politikaların en kısa zamanda belirlendiği bir dönemi yaşamayı İş dünyası temsilcileri olarak temenni ediyoruz.

Değerli Meclis Üyeleri, 2021 yılının son günlerini yaşıyoruz. İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geçirdik. 2022 yılının sizlere sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Meclis Toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor; hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına bir kez daha saygıyla selamlıyorum." dedi.

Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde, Genel Sekreter Nihal Dörtkardeş, 2021 Kasım Ayı Faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195