Title of a News Article

Urfa'da Bahçelievler Esnafı ayaklandı!

Urfa'da Bahçelievler Esnafı ayaklandı!
banner206

Şanlıurfa'da, DEDAŞ'ın yüklü miktarlarda kestiği faturaları protesto etme adına bir araya gelen çok sayıda esnaf isyan bayrağı açtı. 'SOYGUN VAR! DEDAŞ ZULMÜNE HAYIR' pankartı açan Bahçelievler esnafı, yetkililere çağrıda bulunarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Sık sık gündeme gelen fakat çözüm noktasında bir türlü kayda değer birşeyin olmadığı ve gün geçtikçe faturaların daha da fazla geldiği bugünlerde ekonomik sıkıntılar yaşayan bakkal, manav, fırın, kuaför, market gibi işletmeciler, birde DEDAŞ'ın yüksek gelen faturalarından darbe yiyorlar. 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Şair Şevket Mahallesinde (Bahçelievler) çok sayıda esnaf bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Burada açıklamada bulunan esnaflar, yüksek gelen faturalara dert yanarak, kentin bürokrasi ve siyasetçilerine seslendiler.  

"DEDAŞ açık açık bütün esnafa zulüm etmektedir. Herkes duysun istiyoruz, bakın arkadaşlar bize en son gelen faturalar güya biz sayacımızı anlaşma gücünü yüzde 20 aşmışız ve bizim daha fazla fatura ödememiz gerekiyormuş. Bu bizim için haksızlık. Yüzde 127 zam istiyorlar bizden. Bu soyguna kim hayır diyecek arkadaşlar. Nerede bu devlet, nerede milletvekilleri? Kapı kapı dolaşıp oy isteyen vekiller nerede? Nerede bu şehrin valisi? Sesimizi duysunlar... Bir Allah'ın kulu yok mu bu DEDAŞ'a gücü yetecek olan? 13-14 milletvekilimiz nerede bunlar neden sorunlarımızı çözmüyorlar. Ekmekten, yemekten, giyimden kısıyoruz. Yeter artık' diyerek adeta haykırdılar.

Yine ismi öğrenilemeyen bir kuaför ustası esnafı ise aynı kilovatt yaktığı enerjinin önceki ayla bu ayı kıyaslayarak karşısına çıkan tabloyla şok olması herkesi daha da öfkelendirdi. Önceki ay ödediği faturanın 1400 küsürat olduğunu, fakat bu ay gelen faturanın ise neredeyse tam 2 katı olduğunu belirten kuaför ustası, 'bu DEDAŞ'a kimsenin gücü yetmiyor mu diye zerzenişte bulundu,

Kuaför Ustası açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 'Bu DEDAŞ'ın zulmünden bıktık. Yeni bir sistem çıkarmışlar, yüzde 20'den fazla aşım yapmışsınız, gelin limit arttırımı yapın ki ona göre size fatura gönderelim. Bunu yapmadığınız takdirde de, size 5 katı fatura göndereceğiz diye tehdit ediyorlar. Şimdi burada birde dikkatimizi çeken yükümlülüğünüzü yerine getirmeniz gerekiyor diyor. Bu bizim nasıl bir yükümlülüğümüz, hangi yasa, hangi kanun? Geçen ay gelen fatura 1413 lira, bu ay gelen fatura 2360 lira. Aynı kilovatı kullanıyoruz, aynı şekilde elektriği tüketiyoruz ama arada bin lira fark oluyor! Bu nasıl oluyor çok merak ediyorum. Bu soyguna artık birilerinin el atması gerekiyor. Bu DEDAŞ'a kimsenin gücü yetmiyor mu? Çok merak ediyorum. Bu kadar devlet yetkilileri, milletvekilleri Belediye başkanları... Bu milletin arkasında kim duracak. Bıktık."

Burada eylemi gören sürücülerde korna çalarak destek verdi. Açıklama sonrası grup olaysız bir şekilde işletmelerine geri döndüler. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022, 16:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehdi
Mehdi - 2 yıl Önce

Elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildiğinde ihaleleri alan şirketler dolar üzerinden borçlanarak ihale bedellerini ödedi dolar çok yükselince şirketler borçlarını ödeyemez hale zor duruma düştü hükümet kendini suçlu hissettiği için şirketler batmasın diye zamları vermek zorunda sesimi duyurim ama hükümeti de eleştirmim neme lazım başım belaya girer tarzında Urfa usulü bir protesto olmuş

Esnaf
Esnaf - 2 yıl Önce

Şikayet yok herkes haketigini buldu

SIRADAKİ HABER

banner195