Title of a News Article

Urfa'da esnaf dertli...

Urfa'da esnaf dertli...
banner206

Şanlıurfa'da, sıfır otomobile uygulanan ÖTV indirimi araç sahibi olmak isteyenleri iki dere arasında bırakıyor. Sıfır araç bulamayanlar 2. ele koşuyor, burada da ÖTV indirimi kadar bir fark bulamayan alıcılar eli boş dönüyor. İkinci el otomotiv satıcıları ise bu durumdan en çok zarar taraflar oluyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan kararname ile sıfır otomobilde ÖTV indirimi yapıldığı duyuruldu. 300 Bin TL üzeri sıfır araçlarda uygulanacak ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlar soluğu bayilerde aldı. Bayilere koşan  vatandaşlar her ne kadar araç almak isteselerde bu şimdilik mümkün değil çünkü pandemi kısıtlamalarından dolayı otomotiv sektörü de büyük sekteye uğradığı için üretim bir hayli azaldı. Bu yüzden de bayilerde araç almak şu durumda çok zor. Bayi yetkilileri araç sahibi olmak isteyen müşterilerine en yakın tarihi Eylül-Ekim olarak veriyor. 

Dünyaca ünlü birçok otomotiv markası koronavirüs salgını nedeniyle üretime kısıtlama getirerek sayılı bir şekilde bayilere araç göndermeye devam ediyor.

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar bayilere gidince araç bulamıyor, bu nedenle 2. el piyasasına gidenler ÖTV indirimi kadar bir fark görmeyince deyim yerindeyse kaçıyor. 

Şanlıurfa'da Oto galericiler sitesi esnafı son zamanların en kötü günlerini geçiyor.

Şehrin batısında kurulan yeni Galericiler Sitesinde 2. el otomotiv piyasası şuan ölü durumda. son 2 yılda yaşanan 2 kat artışlar alıcıların belini kırmış durumda.

2. Otomotiv satıcıları da ÖTV indiriminden dolayı pek bir fiyat indirimi yapamasalarda zarar karşılanacak şekilde ucuzi bir miktarda indirime gidildiği öğrenildi.

Oto Galericiler Sitesinde bulunan Özgerger otomotiv yetkilisi Serdar Acar, konuyla ilgili olarak www.urfastar.com'a açıklamalarda bulundu.

Acar, 'Açık konuşmak gerekirse, bizler burada uzun bir süredir oturmaktan yana birşey yapmıyoruz. Çünkü son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan artışlar alıcıları zor durumda bıraktı. ÖTV indirimi her ne kadar gelse de, şuan da alım gücü zor. İkinci el piyasasında da durum aynı. Bizler bu araçları belli bir miktarda alarak üzerine karımızı koyup satmaya çalışıyoruz. Lakin yaşanan ÖTV indirimi bizleri burada çok zor durumda bıraktı. Devletin getirmiş olduğu indirimden dolayı bizlerin indirim yapma gibi bir lüksü yok, lakin 5 yerine 3 kâr etmeyi hedefliyoruz. Gel gelelim böyle satabiliyor muyuz hayır. Otomotiv sektörü şuan da gerçekten çok zor günler geçiriyor. vatandaşlarımız sıfır araç almak istiyor bayilere gidiyor araç bulamıyor.  Sözde, ÖTV indirimi yapıldı. Yapıldı yapılmasına ama araç yok. İnsanlarımız bu kez bize yöneliyor, ÖTV indirimi kadar indirim bulamasalarda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugünlerde gerçekten sıftah yapmadan kepenk kaldırıp indiriyoruz." dedi. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195