Title of a News Article

Urfa'da fiyatlar belli oldu

Urfa'da fiyatlar belli oldu
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar başkanlığında toplandı.

Şanlıurfa Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıyla 2021 yılı içinde mısır ve pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri belirlendi.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunun aldığı karar doğrultusunda pamuğun makineli hasadı il sınırları içerisinde nakliye dahil dönüm fiyatı balyasız 165 TL, balyalı ise 230 TL olarak belirlendi. Pamuğun elle hasat ücreti kilogram başına pamuğun randımanına göre değişecek. Buna göre; 39-40 randıman pamuğun kilogramı 740 kuruş, 37-38 randıman olan pamuk 700 kuruş ve 35-36 randıman olan pamuk ise 650 kuruş olacak. Mısır biçimi fiyatı ise dönüm başına çırçırlı 36 TL olurken çırçırsız 34 TL olarak belirlendi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Siverek Ziraat Odası Meclis Başkanı Adnan Polatoğlu, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan ve Harran Ziraat Odası Başkan Vekili Memduh Kurt katıldı.

EYYÜPOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Yapılan toplantı sonucunda açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise şunları söyledi:

“Öncelikle çiftçilere ve tarım işçilerine kazançlı, bereketli bir sezon diliyorum. Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ile yaptığımız toplantı sonucunda pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Tarım çalışanlarına ve sektörde emek veren herkese hayırlı bir sezon geçirmelerini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195