Title of a News Article

Urfa'da Hayvancılık bitiyor..

Urfa'da Hayvancılık bitiyor..
banner206

Son zamanlarda, şehir ilçe ve Köylerde mera alanları talan edilmeye başlandı. Buna özelikle hayvancılık için tehlikeye yol açıyor.

Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi: “Yerel yönetimlere Tarım ve hayvancılık alanları belediyelerin resmi isakli altında mera ve hazine arazileri beton yapılaşmaya açılması vatana millete ihanettir.” Dedi. Özellikle tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs salgınında sonra önemi bir kez daha ortaya çıkan tarım ve hayvancılık üretime devam etmesi yönünde gıda, tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğinin altını çizen Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, Hükümet tarafından tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.  

“EVET, SAYIN BAKANIM GÜZEL KARE OLMUŞ AMA SAYILARI HERGÜN AZALIYOR”

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Kuzularımızın annelerine kavuştuğu o anlar. Ceylanpınar Tarım İşletmemizde doğduktan sonra bakılan yaklaşık 40 bin kuzu yeniden annelerine kavuşmaya başladı.” Paylaşımının altına yorum ile cevap yazan Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, “Evet Sayın Bakanım güzel kare olmuş ama sayıları her gün azalıyor.” Diyerek yaşanan duruma sitem etti. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak, İlçe Belediyeleri Mera ve Hazine arazilerinin kaldırılmasının, sürülmesine, betonlaşmasına göz yumuyorlar.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195