Title of a News Article

Urfa'da ki fuar sinek avlıyor!

Urfa'da ki fuar sinek avlıyor!
banner206

Şanlıurfa'da, geçtiğimiz günlerde düzenlenen evlilik fuarı, deyim yerindeyse sinek avlıyor. Fuarın olup olmadığından habersiz kalan vatandaşlar, böyle bir etkinliğin duyurulması açısından çok eksik kalınlığını belirttiler.

Duruma tepki gösterenlerden birisi de Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz. 18 Eylül'de başlayıp 29 Eylül'e kadar sürecek olan Evlilik ve Mobilya Fuarı ile ilgili açıklamalarda Yavuz, 'Şanlıurfa Ankara'da tanıtıldı lâkin, Şanlıurfa'yı Şanlıurfa'da tanıtamadık' dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi fuar merkezinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Mobilya Fuarından kimsenin haberi yok denilse yeridir. 

Fuarı organize eden firma, fuarın kapılarını açtı ama kapının açıldığından insanlar habersiz. Tanıtım ve duyuru anlamında haber portallarında ve sosyal medyada fuarın olup olmadığı paylaşılmadı denilse hiçte yanlış olmaz. Tanıtım ve pazarlama fuarı organize eden firmanın tanıtım ve pazarlama eksikliği nedeniyle fuar merkezinde büyük bir boşluk oluştu. Kocaman fuar alanının dörtte üçü neredeyse boş.

Fuara katılım sağlayan firmalar, satış yapmakta güçlük çekiyor, fuar alanı adeta sinek avlıyor. Firmaların bir çoğu, bir daha fuara katılmayacakları yönde sözlü beyanda bulundukları öğrenildi.

Yeniden Refah Partisi il başkanı İsmail Yavuz, yaptığı yazılı açıklamasında şunları dile getirdi;

"Şanlıurfa'mızda düzenlenen Evlilik ve mobilya fuarı istenilen başarıyı göstermemiş katılan firmalar kâr etmeyi bir yana bırakıp maliyetlerini dahi kazanamamıştır. Fuar demek bir şehrin tanıtımı demektir, gereken önemin verilmemesi istenilen başarıyı göstermemiştir. Yeterli değerin verilmemesi reklamların yetersiz oluşu hem fuara firma eksikliğine hemde yeni evlenecek çiftlerin veya evine yeni mobilya alacak vatandaşın haberinin olmamasına yol açmıştır. Yüzbinlerce lira harcanarak Ankara'da Şanlıurfa tanıtım günlerinin yapılması elbette Şanlıurfa'nın tanıtılması noktasında bizleri memnun etmiştir. Lâkin kendi şehrinizde fuar alanında bunca eksiklik varken açılışa, dahi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı katılmamış gereken önem ve değer verilmemiştir. Yüzlerce metrekare alanın boş kaldığı fuar yerinde 2 elin parmağı kadar firmanın katılması şehrimizin nelerden yoksun kaldığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Ayrıca fuara katılan firmaların sözlü beyanlarına göre bir daha fuara katılmayacağını beyan etmiştir.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2022, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195