Title of a News Article

Urfa'da suya zam geldi mi?

Urfa'da suya zam geldi mi?
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, suya yüzde 50 zam yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Şanlıurfa’da son günlerde kamuoyunda en çok konuşulan konulardan birisi de suya yapılacağı söylenen zam söylentileri… Özellikle sosyal medyada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyuna yüzde 50 civarında zam yapıldığı ortaya atıldı. Gittikçe kamuoyunda yayılan bu iddialar üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Mesnetsiz iddialarla kamuoyunu yanıltıcı bilgiler sunarak kasıtlı bir şekilde su fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldığı şeklinde haberler yapılmakta, yazılar yazılmaktadır. Bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak almış olduğumuz herhangi bir karar bulunmamaktadır. Konuyla ilgili görüşmeler ise devam etmektedir. Kasıtlı ve mesnetsiz iddialarla gündemi meşgul eden, bilgi kirliliğine sebep olan kişiler hakkında da yasal işlemler başlatılmış olup, gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.

Kurumsal sosyal medya hesaplarımız ve basın açıklamalarımız dışında hiçbir kaynağa itibar edilmemesini rica eder, kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Bu arada ŞUSKİ'nin artan maliyetler nedeniyle yüzde 30 zam talebinde bulunduğu ve bu talebin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2022, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195