Title of a News Article

Urfa Ticaret Borsası ev sahipliği yapıyor...

Urfa Ticaret Borsası ev sahipliği yapıyor...
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası ev sahipliğinde Pamuk Sorumlu Denetçi (PSD) eğitimi başladı.

Ticaret Borsasında düzenlenen Pamuk Sorumlu Denetçi (PSD) eğitiminin ardından sınav aşaması gerçekleştirilecek olup, sınav sonucunda başarılı olan katılımcılara PSD Belgesi verilecek. Başarılı olan katılımcıların Pamuk Sorumlu Denetçisi olarak pamuk ve pamuk ürünleri üretiminde yetkili olmaları ve ilgili fabrikalarda istihdamlarının sağlanması hedefleniyor.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Gaziantep GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yrd. Erkan Özel, Gaziantep Ürün Güvenliği Denetimi Müdürü Cenk İzci ve Şanlıurfa Servisi Sorumlusu Ticaret Denetmeni H.Mehmet Doruk’un katılımlarıyla başlayan PSD eğitimi, konuşma ve sunumlarla devam etti.

Etkinlikte pamuğun önemine değinerek bir konuşma gerçekleştiren Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, "Borsamız ev sahipliğinde T.C. Ticaret Bakanlığı Şanlıurfa Ticaret Denetmenleri Servisi tarafından organize edilen “PAMUK SORUMLU DENETÇİ EĞİTİMİ” açılış törenine katıldık. Pamuk şehrimiz için çok kritik bir ürün. Stratejik öneme sahip. Bunu vurgulamak ve sektörel olarak daha ileriye gitmek için üzerinize düşen her vazifeyi yerine getirmeliyiz. Bölgede yalnızca Urfa’da yapılan pamuk denetçi eğitiminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum.’’ dedi.

Şanlıurfa başta olmak üzere farklı illerden gelen katılımcılara Pamukların Standardizasyonu ve Pamukların Kontrolüne ilişkin bilgiler verildi. 

T.C. Ticaret Bakanlığı Şanlıurfa Grup Başkanı Hacı Mehmet Doruk’un konuşmalarının ardından eğitimin sonunda katılımcılara uygulamalı olarak işlem yapabilmelerini teminen Ticaret Bakanlığı uygulamaları tanıtıldı.

18 Ekim’de ise katılımcılar için sınav düzenlenecek.

Sınav sonucunda başarılı olan katılımcıların Pamuk Sorumlu Denetçisi olarak pamuk ve pamuk ürünleri üretiminde yetkili olmaları ve ilgili fabrikalarda istihdamlarının sağlanması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2023, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195