Title of a News Article

Urfa turizminde sevindiren gelişme!

Urfa turizminde sevindiren gelişme!
banner206

Peygamberler Şehri ve tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa, turizmde hareketli günler yaşıyor. Otel ve misafirhanelerde hafta sonu için yer kalmadığı bildirildi.

Pandemi nedeniyle son 2 yıldır turizmde sönük bir dönem geçiren Şanlıurfa, son zamanlarda çevre iller başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk adresleri Balıklıgöl ve UNESCO'nun "Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki kültür varlıkları arasında bulunan Göbeklitepe oluyor.

En eski tapınak merkezi olarak bilinen Göbeklitepe’yi ziyarete gidenler, neolitik döneme ait, yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşları ve tapınak kalıntılarını yakından görme fırsatı buluyor.

                        

ÖZAKINCI: BOŞ ODA YOK

Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Murat Özakıncı, hafta sonu için gelecek olan misafirlerine yer bulamadıklarını belirterek, “Şanlıurfa Tanıtımları meyvesini vermeye başladı 28-29-30 Ekim tarihlerinde, Resmî kurumlar dahil olmak üzere bütün Oteller, Misafirhaneler ve Konaklama tesisleri dolu boş oda yok” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195