Title of a News Article

Yatırımcı için engel kalmayacak

Yatırımcı için engel kalmayacak
banner206

Şanlıurfa'da ki OSB'lerin en büyük sorununun giderilmesi için imzalar atıldı. 30 bin kişiyi istihdam olanağı sağlanacak olan projeye Sanayi ve teknoloji bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi finansal destek sağlayacak. Vali Ayhan, OSB'ye yaptığı ziyaretler sonrası tespit ettiği su sorunu için yaptığı girişim sonuç buluyor. 

Şanlıurfa eski Milletvekili Eski Bakan Faruk Çelik'in girişimleri sonucu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2012 yılında 6.bölge teşvik bölgesi ilan edildikten sonra yatırımcıların gözdesi haline gelen Şanlıurfa organize sanayi Bölgesinde sanayicileri su sorunu vardı. Yıllardır su sorunu yaşayan Şanlıurfa OSB bölgesi için bugün kesin çözüm için imzalar atıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel müdürü Sait Güllüoğlu tarafından hazırlanan proje hayata geçiriliyor. 

Şanlıurfa OSB, Gıda OSB ve Besi OSB'lerin su ihtiyacını karşılayacak olan dev proje için imza töreni Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan başkanlığında atıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, BŞB Zeynel Abidin Beyazgül, Karacadağ genel sekreteri Hasan Maral ve OSB Bölge Müdürü Osman Oktay 'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreni ile OSB'lerin su ihtiyacını karşılamak için ihaleye çıkılacak. ŞUSKİ genel müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak olan dev proje ile Şanlıurfa tünellerinden alınacak olan su yaklaşık 10 km boru dönüşecek, iki ayrı pompa istasyonu ve iki ayrı depo inşaa edilecek. 

Şanlıurfa'da ki OSB'lerin su ihtiyacının karşılanması ile yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniliyor. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yatırımcının önünde ki engelleri kaldırmak için çalışmalarının devam ettiğini ve OSB'lerin su ile can bulacağınız kaydetti. 

Cazibe merkezi destekleme  Programı kapsamında Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Karacadağ Kalkınma Ajansımız ile birlikte OSB'lerimizin içme suyu ihtiyacını giderileceğini ifade eden Vali Salih Ayhan şunları kaydetti.

Ülkemiz; küresel çapta Dünya devletleriyle yarışır şekilde, her alanda büyük bir gayretle varlığını ortaya koymaktadır. Her geçen gün yeni yatırımlar, yeni projeler bizlerle paylaşılıyor. Ülkemizin bu azimkârane büyüme prensibinden bizler de yerelde çok şükür nasipleniyoruz. Güzel işlerle, güzel projelerle halkımıza hizmet vermeye ve vatandaşlarımızın refahını yükseltici hamleler yapmaya devam ediyoruz.

Kültürüyle, tarihiyle, tarımıyla, sanayisiyle Şanlıurfa’mız; bölge içerisinde büyük bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Şehrimiz, var olan potansiyeli ve konumu açısından taşıdığı avantajlarla, zaman içinde ülkemizin en çok yatırım talebi alan illerinden biri haline gelmiştir. Bizler; elimizden geldiğince Şanlıurfa’mızın kalkınmasına fayda sağlamak adına, her türlü imkânı hayata geçirmeye çalışıyoru

Şanlıurfa karma OSB’miz, var olan büyüklüğü ile ülkemizdeki ilk 5 sanayi bölgesi arasındadır ve genişleme çabaları da hız kesmeden devam etmektedir. Bu; bizler için sevindirici olmakla beraber, hiçbir şeyin nihayeti değil; yalnızca başlangıcıdır. Ulaşılan her başarı, bir sonraki başarıların zeminini hazırlamalıdır. Ancak bu sayede hedeflenen gayelere ulaşılabili

Bizler, OSB’lerimizde faaliyet gösteren her kuruluşun sadece üretmeye odaklanabilmeleri adına tüm imkânlarımızı seferber ettik. İnşallah onlar da şehrimize ve ülkemize güzel katkılarda bulunurlar, üretirler, büyürler, her biri ülkemizin önemli üretim üsleri haline geli

Yaklaşık olarak 150 Milyon TL bütçe ayrılan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgelerine Su Götürme Projesi, şu ana kadar Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı tarafınca desteklenmiş en yüksek bütçeli proje olarak karşımızda duruyor. Tamamlandığında yatırımların hız kazanması ve yaklaşık olarak 30 Bin kişilik istihdam alanının doğması öngörülmektedir. Projenin, hayırlara vesile olmasını ve Şanlıurfa’mıza güzel dönütler sağlamasını temenni ediyorum

CMDP kapsamında şimdiye kadar desteklenmiş en büyük proje olan OSB'lerimize Su Götürme Projesi için başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank'a ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.OSB'lerimiz de üretim hız kesmiyoruzi, Şanlıurfa'ya hayırlı olsun."dedi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yaptığı konuşmada, "yatırımcıların her zaman dstekçisi ve yanında olduklarını, su sorununun kesin çözülmesi ile artık hedefimiz daha büyük olacaktır. Şanlıurfa tarım, turizm ve sanayi şehri olacaktır. Bu projenin Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2022, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195