Title of a News Article

Yeni proje yolda...

Yeni proje yolda...
banner206
Güneş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şanlıurfalı genç iş adamı Maruf Güneş, enerji sektörüne yeni yatırımlar yapacaklarının müjdesini verdi. Enerji santralleri kurulumu, işletmesi alanlarında faaliyetlerinin yanı sıra devlet taahhüt işleri, enerji sektörü ve otelcilik faaliyetlerinde son beş yılda yaptıkları yatırımlar ile büyümeye sürdüren Güneş Grup, bu alanda ki yatırımları Türk ekonomisinde fazlasıyla adından söz ettirmeye başladı. 

Baraj ve yol yapımı, drenaj sistemi, enerji santralleri, otelcilik ve turizm, liman işletmeciliği, yurtdışı iş merkezi, spor yöneticiliği, eğitim projeleri ile bir çok alanda faaliyetlerini yürüten Maruf Güneş, Türkiye'de önemli projelere imza atmış bir isim. Devletin açmış olduğu taahhütlü işlere katılan Maruf Güneş, bir çok büyük ölçekli ihaleleri tamamlamış. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yapımını tamamladıkları dev projelerle bölge halkı tarafından takdirle karşılandı.

İmar ve inşaat alanında önemli roller üstlenen Güneş Grup, 1970 yılından bu yana başarılı projeleri hayata geçirmiş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine 2008 yılında atanan Maruf Güneş, son yıllarda otelcilik ve iş merkezi yatırımlarını genişletmenin yanında, artık enerji sektöründeki faaliyetlerine hız kazandıracak.

ENERJİ PROJESİ YOLDA...

Şanlıurfa'nın tanınan saygın iş adamlarının başında gelen Güneş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Maruf Güneş, enerji alanında bir çok şirket ile ortak çalışmalar yapıyor. Çanakkale, Aydın, Balıkesir, Ordu, Adıyaman gibi iller başta olmak üzere, farklı şehirlerde yeni HES projeleri ile elektrik üretim tesisleri kurmaya devam edeceklerini söyleyen Güneş, Devlet taahhütlü işler ile Suriye'de drenaj sistemi, alt yapı ve üst yapı ihaleleri alarak, daha yenilikçi elektrik üretim sistemleri ile maksimum verim alabilecekleri enerji üretimini faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Güneş ayrıca, elektrik üretiminde bir çok şirkette yönetim kurulu başkanlığı görevi devam ederken, alt yapı çalışmalarındaki yenilikçi vizyonlarını, artık elektrik üretimi ve elektrik dağıtımı için de kullanacaklarını açıkladı. Sektörde önemli bir yere sahip olan Maruf Güneş, tecrübelerini enerji sektörüne yönelterek, ciddi girişimlerde bulunacak.

Maruf Güneş Kimdir?

Kamuoyunda Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği görevi ile tanınan Maruf Güneş, Mayıs ayında görevinden istifa ederek, yatırımlarına hız kazandırdı. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul üyeliğine devam eden Maruf Güneş, sıkı bir Galatasaray taraftarı.

Üst düzey yönetici ve iç mimarlık yapan Maruf Güneş, bir çok projenin de yatırımcısı pozisyonunda bulunuyor. 2002 yılında Bournemouthand Poole College Business and Management bölümünü başarı ile tamamlayan Güneş, 2008 yılında İngilizce olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık bölümünden mezun oldu.

Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği görevine devam eden Maruf Güneş, 16515 Nolu Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi. Şanlıurfa doğumlu Maruf Güneş, evli ve 2 çocuk babası. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2021, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195