Title of a News Article

Vali Ayhan'dan anlamlı mesaj

Vali Ayhan'dan anlamlı mesaj
banner206

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve idareciler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Ayhan mesajında şunları kaydetti.

Türk İdareciler Derneği’nin 10 Ocak 1978 yılında yaptığı toplantıda aldığı bir kararla 10 Ocak günü, İdareciler Günü ilan edilmiştir.

Büyük bir özveriyle, mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz demeden, her anda ve her şartta halkımıza hizmet sunabilmek için vazife başında olan mülki idare amirlerimiz; devletimizin en köklü gücüdür. ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ düsturuyla faaliyetlerini gerçekleştiren devletimiz, yurdumuzun her bir noktasında üstlendiği bu şanlı görevi mülki idare amirlerimiz aracılığıyla gerçekleştirmektedir.

‘’Günümüz, devlet denilen şeyi, bir milletin sevgilisi olma sırrına erenlere veriyor.’’ Millete gönlünü veren, milletin çıkarını ve iyiliğini gözeterek onlar için gayret gösteren mülki idare amirlerimiz; yalnızca devletimizin otoritesini temsil etmiyorlar. Devletin halka uzanan şefkat eli olup vatandaşlarımızın ve devletimizin arasındaki sevgi bağlarını da güçlendiriyorlar.

Nâmık Kemal’in beyitlerindeki gibi;

            ‘’Bâis-i şekvâ bize hüzn-i umumidir Kemâl

    Kendi derdi gönlümün billah gelmez yâdıma’’ yani,

‘’Şikâyet ediyorsam milletimin üzüntüsündendir, gönlümün kendi derdi billah gelmez yâdıma.’’ diyecek kadar kendisini milletine adamış, onların iyiliğini gözeten ve halkla beraber omuz omuza günlerini gece eden mülki idare amirlerimiz, büyük bir özveriyle çalışmalarını yürütüyorlar.

2200 yıllık köklü bir geleneğe sahip olan Anadolu’da, en küçük ilçemizden en büyük ilimize kadar çeşitli yerlerde, birçok güzel hadiseye imzalarını atmış olan mülki idare amirlerimize, gayretleri ve bu ülkeye kattıkları değerler için şahsım adına teşekkür ediyorum.

Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek adına, her birimiz tükenmez bir inançla yolumuzda ilerleyeceğiz. Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum bu mesleği, fedakâr meslektaşlarımla birlikte el üstünde tutarak halkımızın hizmetkârı olmaya devam edeceğiz.

En kalbî duygularımla, 10 Ocak’ın İdareciler Günü ilan edilmesinde fikri ve emeği olan bütün mülki idare amirlerimize teşekkür ederek onları saygıyla yâd ediyorum. Şanlı bayrağımızın altında, yurdumuzun dört bir köşesinde görev yapan meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyorum. Bu güzel topraklara, bu güzel insanlara hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan kalplere selam olsun...

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Basın mensuplarının sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası, 10 Ocak 1961 tarihinde ülkemizde yürürlüğe girmiş ve bu tarih itibarıyla 10 Ocak günü, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlamıştır.  

Basın; dünden bugüne halkımızın bilgilendirilmesi, çeşitli noktalarda toplumsal farkındalığın artırılması ve demokrasi ikliminin ülkemizde hâkim olması adına görev üstlenen çok önemli bir organdır. Bu önemli organın düzenli işleyişinde rol alan basın mensuplarımız da oldukça önemli vazifeler icra etmektedirler. Basın, demokrasinin gerektirdiği temel taşlardan biridir. Bu yüzden basının özgür ve tarafsız çalışıyor olması, halkımızın doğru bilgiye ulaşmasında kilit noktadır.

Bu meslek; fedakârlık, özveri ve sorumluluk isteyen bir meslektir. Gazetecilerimiz, yeri geldiğinde savaşın ortasında, yeri geldiğinde yüzlerde gülümseme yaratacak güzel bir vesilede toplumun bilgilendirilmesi adına görev yapıyorlar.

Bizler de Şanlıurfa Valiliği olarak; mesai mefhumu gözetmeden, bıkmadan, yorulmadan haber peşinde koşan emekçi basın mensuplarımızın daha iyi koşullarda çalışmalar yapabilmesini önemsiyoruz. Onlar için gereken bu ortamı sağlamak adına, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye özen gösteriyoruz.

Bu zor görevi objektif, özverili ve etik ilkelere uygun bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Kendilerine çalışma hayatlarında her daim mutluluk, huzur ve başarılar temenni ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195