Title of a News Article

125 Yıllık Su Markasını Değiştirdi!

125 Yıllık Su Markasını Değiştirdi!
banner206

1902 yılında Kurulan Hamidiye Suyu Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetiminin aldığı  Kararla  "HMD" Olarak Değiştirdi. 

Hamidiye Suyunun isim değişikliği ilk olarak Tevfik Göksu tarafından kınandı. Tefvfik Göksu sosyal medya hesabından şu sözlerle eleştirdi;

"4 yılda İstanbul’a “bir bardak” yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi “Hamidiye Suyu” ismini değiştirerek kaptmaya çalışmış.

İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında"

İstanbul'un simgesi olan "HAMİDİYE" Markasının öz Geçmişi:

 II. Abdülhamid'in özel emriyle kurulan Hamidiye suyu. 1898 yılında  Kırkçeşme kaynağından Kemerburgaz'ın güneydoğusundaki Karakemer ve Kovukkemer civarındaki membalar  toplanmıştır. 1900 yılında tesis tamamlanmış, suyun verilmesi ve resmen kabulü 26 Mayıs1902 yılında hayta geçmiştir. Hamidiye Su, çeşmeler ve ambarlar vasıtasıyla İstanbul halkına ulaştırılmaktadır. Hamidiye Su, 1979 yılından şişelenmeye başlayan su halka ulaştırılmaya başlanmış olup İstanbul halkına hizmet veren Hamidiye suyu Dünya standartlarındaki üretim sistemi ve standartına uygun olarak İstanbul'a ve Türkiye ile simgeleşmiştir. 
 

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2023, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195