Title of a News Article

29 Ekim Urfa’da sıra gecesi ekibi ile kutlandı

29 Ekim Urfa’da sıra gecesi ekibi ile kutlandı
banner206

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Şanlıurfa’da sıraca gecesi ekibinin söylediği türküler eşliğinde kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 98’inci yıldönümü Şanlıurfa’da düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programı, Şanlıurfa Valiliği’nde Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından tebriklerin kabulü ile başladı. Daha sonra kutlama Valilik önünde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile devam eden programda konuşan Vali Erin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Vali Erin, yaptığı konuşmada, “Milletimizin fıtrat ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyetin ilanı ilk günden itibaren büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanmış, 19 Nisan 1925’ten itibaren de 29 Ekim milli bir bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. Atatürk'ün deyimiyle, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olan fazilet rejimidir, yani ahlaklı olmanın gerektirdiği doğruluk, yardımseverlik, yiğitlik, bilgelik, alçakgönüllülük gibi yüksek hasretlerin ortak adıdır cumhuriyet” dedi.

“CUMHURİYET DEMOKRASİNİN BAĞIMSIZLIĞIN GÜVENCESİDİR”

“Cumhuriyet tüm imkânsızlıklara, zorluklara ve umutsuzluğa karşı milletimizin yeniden ayağa kalkması milletin özünde var olan birlik ve beraberlik iradesinin ortak bir bilinçle vücut bulmasıdır” diyen Erin, konuşmasında şunları kaydetti:

“ Cumhuriyet demokrasinin bağımsızlığın ve bu güzel vatanda insanca, özgürce, onurluca ve yarından umutlu bir şekilde yaşamanın güvencesidir.

“KİRLİ SENARYOLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Tarihimizden aldığımız miras ve ilham ile ve modern çağın gereklerini dikkate alarak inşa etmeye çalıştığımız güçlü ve büyük Türkiye yolunda ülkemizin ve milletimizin geleceği için her alanda büyük bir azimle çalışmaya devam ederken diğer yandan bizleri bir arada tutan ortak değerlere sahip çıkarak hiçbir gücün ve kirli senaryonun bizi yolumuzdan ayırmasına izin vermeyeceğiz.

"ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM”

Sözlerime son verirken cumhuriyet bayramınızı tekrar kutlar bu vesile ile cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Vali Erin’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Halk oyunları, karate ve jimnastik sporlarının gösterileri ile devam eden programda, son olarak Şanlurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Urfa Ahengi Topluluğu tarafından Kurtuluş Müzik dinletisi düzenlendi. Vali Erin, programın ardından kutlamalarda görev alan personelleri kutladı.

Kutlamalara AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Zemzem Gülender Açanal, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2021, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195