Title of a News Article

81 ilde ''Zehir'' operasyonu

81 ilde ''Zehir'' operasyonu
banner206

KOM Daire Başkanlığı, sahte içki kaynaklı ölümlerin artması nedeniyle düğmeye bastı. Yılbaşı öncesi sahte içki ürettiği tespit edilen 60 şüpheliye yönelik, 81 ilde "Zehir" kod isimli operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda 30 bin 343 litre sahte içki ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yaklaşan yeni yıl öncesi alkollü içki tüketiminde artış yaşanabileceği, bu durumu fırsata çevirmek isteyen suç gruplarının piyasaya sahte ve kaçak alkollü içki sevkiyatı yapabilecekleri değerlendirilerek 3 ay önce Türkiye genelinde çalışma başlatıldı.

SAHTE İÇKİ İMALATHANELERİNE BASKIN

Sahte alkollü içki tüketimi sonucunda alkollü içki zehirlenmelerinin önüne geçilmesi ve Halk sağlığının korunması amacıyla sahte alkollü içki üretiminin yapıldığı yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek ve ülke içerisinde satılan sahte ve kaçak alkollü içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının (KOM) koordinesinde kaçak alkolü içki üretim ve sevkini yaptığı değerlendirilen suç gruplarına yönelik olarak 81 ilde "Zehir" kod isimli operasyon gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195